Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Ä°smail BeÅŸikçi: “Bölen kim, bölücü kim?”

Peşmerge Güçleri Gönüllü Komutanı Dr. Said Çürükkaya ölümünün 3. yılında Almanya’nın Hamburg kentinde anıldı.

Anma toplantısına yoÄŸun ilgi vardı. Avrupa’nın deÄŸiÅŸik ülkelerinde yaÅŸayan Kürtler, Hamburgtaki eski belediye konferans salonunda düzenlenen anma toplantısında akın ettiler.

Sanatçı Rojin Dr. Sait Çürükkaya ile yaÅŸadığı bir dialoÄŸu ve Sait’in ölüm haberini aldığı anı sahnede canlandırdı ve ardından onun için bestelediÄŸi ağıdı söyledi.

Ardından Kürt Alman Toplumunun kurucularından ve baÅŸkan Mehmet Tanrıverdi bir konuÅŸma yaptı. Tanrıverdi, Dr. Sait Çürükkaya’nın IŞİD barbarlığına dur demek için Almanya’yı terk edip savaÅŸ bölgesine gittiÄŸini ve büyük bir kahramanlık destanı yazdığını belirtti.

Sait’in aÄŸabeyi yazar Selim Çürükkaya ise elinde kalın bir kitapla sahneye çıktı ve şöyle seslendi: “Biz Kürtlerin bir stratejisi yok. Ölüyoruz, durmadan ölüyoruz ama iÅŸin sonunda elde var sıfır. Halbuki yeryüzünde Kürtler kadar bedel ödeyen, Kürtler kadar savaÅŸan baÅŸka bir halk yoktur. Bu kadar ölümden , bu kadar bedelden sonra neden biz bir ÅŸey elde edemiyoruz? Ä°ÅŸte elimde gördüğünüz bu Kitap Sait’in ölmeden önce okumakta olduÄŸu son kitaptı. Bir strateji kitabı” 

Kürsüye çıkan diÄŸer konuÅŸmacılar da Sait Çürükkaya’yı anlattılar ve Türkiye’nin bölge politikasını eleÅŸtirdiler.

Ardından iki ayrı konferansa geçildi. Moderatörlüğünü Hüseyin Düzen’in yaptığı konferansın ilk bölümünde katılımcılar Sosyolog, yazar Dr. Ä°smail BeÅŸikçi, Psikolog Jan Ä°lhan Kızılhan, Maxmur Cephe sorumlusu Åžirvan Barzani idi.

BeÅŸikçi, Kürtlerin “Biz bölücü deÄŸiliz” gibi komplekslerden vazgeçmesi gerektiÄŸini söyleyip, “Bölen kim? Bölücü kim? Kim kimin ülkesini bölmüştür? Bu soruların dikkatle irdelenmesi gerektiÄŸi kanısındayım” dedi.

BeÅŸikçi, 20. yüzyılın başında Ä°ngiltere, Fransa gibi ülkelerin de desteÄŸiyle Kürdistan 4 ayrı devlet arasında bölünüp pay edildiÄŸini, Kürtlere hiçbir statü tanınmadığını söyledi ve “Kürdistan bir sömürge bile deÄŸildir. Sömürge bir statüyü ifade eder neticede, oysa Kürtlerin bir statüsü yoktur. Kürtler bu kadar büyük bir nüfusa raÄŸmen dünya uluslar ailesinin bir üyesi olamadı. Neden?” diye sordu.

ANMADAN FOTOÄžRAFLAR

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

3 + eight =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla