Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

KürÅŸat’a Mektup

Sevgili Kürşat,

Facebook kullanmaya baÅŸladığımdan beri seni hiç paylaÅŸmadığımı fark ettim. Åžubat 1986’da öldürüldün. Katilin 2000 yılında yakalandı ve Hamburg’da görülen davası sonrası hak ettiÄŸi cezayı aldı. Öğrendik ki, öldürülme emrin Åžam’dan doÄŸrudan PKK lideri Öcalan tarafından verilmiÅŸti. Senin tek suçun, yine PKK’nın öldürdüğü bir baÅŸka insana, Çetin Güngör (Semir)’e sahip çıkmandı.
Bugünkü gibi hatırlarım, Çetin Güngör’ün öldürülmesini protesto etmek gerekip gerekmediÄŸini konuÅŸuyorduk. Ben, bir tepki gösterirsek başımıza iÅŸ geleceÄŸinden korktuÄŸumu söylemiÅŸtim. Sen ise, insan olmanın gereÄŸi olarak bu cinayete tavır almamız gerektiÄŸini söylemiÅŸtin.
Aradan koca 33 yıl geçmiÅŸ. Köprünün altından çok sular aktı. Sen ama benim için hala oÄŸlun Ozan’a büyük bir titizlikle bakan, hiç su koymadan kemikli etle taze fasülye piÅŸiren, saz çalan, çok güzel türkü söyleyen ve Elazığ’ın kabadayılarını taklit eden biricik dostumsun.
Bir kiÅŸinin siyasi cinayete kurban gitmesiyle, onbinlerin-yüzbinlerin kurban gitmesi arasındaki farkın anlamını ve anlamsızlığını öğrenemediÄŸimiz müddetçe daha senin gibi çok güzel insanları kaybedeceÄŸiz. Ve de niçin bugün, senin dünkü katillerinin peÅŸlerine takılmamız ve onları desteklememiz gerektiÄŸi konusunda, burnundan kıl aldırmaz “devrimci nutuklar” dinleyeceÄŸiz. Rahat uyu kardeÅŸim. Seni unutmayan ve yüreklerinde saklayan çok insan var.

Facebook

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

5 × three =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla