Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Baran, En Etkili Yazarlar Arasında

AJA tarafından “dünyanın en etkili 20 yazarından biri” olarak gösterilen İbrahim Halil Baran, Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenecek Dünya Gazeteciler Forumu’na davet edildi. “Dünya Barışı ve Gazetecilerin Rolü” başlığıyla başkent Seul’de gerçekleşecek olan konferansa davet edilen Kürt yazar ve siyasetçi İbrahim Halil Baran, Kürdistan sorununun anlaşılması için yazdığı yazılar ve bağımsızlıkçı görüşleriyle tanınıyor. Konu hakkında Rûdaw’a bir demeç veren Baran, “Konfera…nsa katılacak mısınız?” şeklindeki soruya, “Elbette katılacağım. Bu zirve, Kürdistan meselesinin doğru anlatılabilmesi ve milletimizin geleceği açısından bize önemli bir fırsat sunuyor” sözleriyle cevap verdi. Konferansa katılan ilk Kürt yazar olması konusundaki düşüncelerini de paylaşan Baran, “Çok daha fazla aydınlığa ve düşünceye ihtiyacımızın olduğu bu dönemde bu foruma davet edilmek, üstelik sürgünde ve zor şartlarda bulunduğum bir zamanda böyle bir haber almak benim için güzel oldu” dedi.“Zirvenin bu yıl Seul’de düzenlenecek olması da ayrıca önemli” diyen Baran, “Güney Kore’nin kurtuluş savaşında uluslararası koalisyonun bir parçası olarak Kore’ye gönderilen, savaşan ve şehit olan birçok Kürt oldu. Kürdistan illerinde hala çok sayıda Kore Gazisi bulunuyor. Güney Kore ve Kürdistan arasında büyük diplomatik, askeri ve ekonomik ilişkiler mevcut. Bunun daha fazla geliştirilmesi, iki toplum arasındaki bağın daha da güçlendirilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.Dünya Gazeteciler Forumu Kore Gazeteciler Derneği (JAK) ile Asia Journalist Association tarafından hazırlanan ve Devlet Başkanı Moon Jae-in’in ev sahipliği yaptığı konferansı 150’ye yakın gazeteci ve basın kuruluşu izleyecek. 24-30 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenecek konferansa katılacak Baran, ayrıca ülkenin Devlet Başkanı Moon Jae-in ile de görüşecek ve ülkenin en çok izlenen programında Kürdistan sorununu anlatacak. Forum bir önceki yıl Singapur Zirvesi olarak düzenlenmiş, Kuzey Kore ile ABD arasındaki tarihi buluşmaya da ev sahipliği yapmıştı. Bu forumda Donald Trump ve Kim Jong-un bir görüşme gerçekleştirmişti.İbrahim Halil Baran Kimdir? 1981 yılında Suruç’ta doğan yazar, Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde ve Bilkent Üniversitesi Edebiyat Bölümü’nde okudu. Bir dönem Ciyt University of New York’ta Kürdistan Sosyolojisi dersleri verdi. Yayınlanmış 3 kitabı bulunan Baran, edebiyatçı kimliğinin yanında bağımsızlıkçı siyasi görüşleri ile tanınıyor. Daha önce Rûdaw’da da yazan Baran, kültür-politika yazıları yazmaya devam ediyor. Baran, 2014’ten beri Kürdistani Parti’nin genel başkanlığını yapıyor.

Facebook

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

four × five =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla