Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Zazaca Düet

ERSUDE – Dersim ve Trabzonlu sanatçılar Mikail Aslan ve Apolas Lermi, Dersim’in klasik kılamlarından “Hal Yaman o”yu okumak için bir araya geldi. Klibin yönetmenliğini Murat Davulcu yaptı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Dersim’de bir araya gelen Mikail Aslan ve Apolas Lermi, ortak bir çalışmaya imza attılar. Sanatçılar, Kirmanckî (Zazaca) bir anonim kılam olan “Hal Yaman o”yu okudular. Yaylaya gidip başkasıyla evlenen sevgilisine ağıt yakan bir gencin diliyle söylenen kılam, her iki yörenin yasaklanan, imara ve maden aramalarına açılan, HES, güvenlik barajları ve yangınlarla yok edilen yaylalarını da akla getiriyor.

Klibin yönetmeni Murat Davulcu’nun, Trabzon’daki Taşlıoba ve Gito yaylaları ile Dersim’deki Munzur vadisi, Gözeler ve Mercan vadisi gibi yerlerde çektiği klip, klasik bir kılamı günümüz gerçeğiyle buluşturuyor

Düet ve klipte Onur Özyer, Emirali Yağan, Erdal Emre, Gökhan Alptekin, Eren Demir, Emre Ay, Hakan Gürbüz, Onur Özer, Samet Piyaleoğlu, Kadir Yektaş, Cemil Qocgirî, İdris Akyüz gibi sanatçıların da emeği ve katkısı var. Düetin klibi, bugün itibariyle müzik ve video paylaşım sitelerinde yayınlanmaya başladı.

1 Yorum
  1. Simko Engizek diyor

    Anadili ve namusu Zazaca ya da Kirmançki olana sesleniyorum

    Varsa zerre kadar şeref-Zeki Palabıyık ve Doktor Şivan gibi büyük Kürdistan devrimcilerin diline sahip çıkarsanız.Kurmanci ya da Sorani kayıp olmaz fakat sizin Atanızın dili kayıplara kaçabilir.Lewra Ziman Ana ve Baba’dır-yani kutsal!!!Zazaca dil bir Kürdistan zenginliği-eskiden Kurmanc Soran ya da Zaza derlerdi-fakat şimdi Kürdüz.Zaza Kürdü Kurmanc Kürdü Soran Kürdü-Kürdistan ülkemiz ve namusumuz!!!Şehidler kitapımız!!!
    Apolas bir Kemalist kurbanı fakat Rum dilini müdafaa edebildi-helal ona!!!Mikail Aslan harbi Dersim Zaza Kürdü!!!
    Birisi Zazayım diyorsa ona saygım sonsuz-önemli olan özüne dönsün.Kürdistan Kürdün, Ermeni ve Süryaninin gülistan ve cenneti!!!

    Ben şahsi Hozan Serdar hastasıyım-Zazaca bir dil,Ana ve Baba gibi müdafaa edilmeli!!!

    Silav u rez

    Brazi u Rehevalo Şehiden merxas u ne mirin

    Doktor Baran, Doktor Said u Dayika Sakine Cane Can

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

two × 1 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla