Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

‘Yeni Einstein’iye Bulundu

23 yaşındaki Sabrina Gonzalez Pasterski, fizik alanındaki başarılarından ötürü Harvard Üniversitesi tarafından ‘yeni Albert Einstein’ olarak görülüyor. Kübalı-Amerikalı olan Pasterski, 14 yaşındayken kendi uçağını yaptı.

14 yaşındayken kendi uçağını inşa edip uçurdu; dünyanın en prestijli üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Entitüsü’nden (MIT) sadece üç yıl içinde ve mümkün olan en yüksek not ortalamasıyla (5.0) mezun oldu. Öyle ki, şu an doktorasını yaptığı Harvard Üniversitesi onu ‘yeni Einstein’ olarak görüyor…

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, 23 yaşındaki Kübalı-Amerikalı Sabrina Gonzalez Pasterski, fizik alanındaki başarılarından ötürü Albert Einstein ve Stephen Hawking’le karşılaştırılıyor; ABD’de en önemsenen fizikçiler arasında sayılıyor. Chicago doğumlu Pasterski, 14 yaşında olduğu 2008’de kendi uçağını yapmış ve bu tek motorlu uçağı Michigan Gölü üzerinde tek başına uçurmuş. Pasterski’nin ‘kendi uçağını uçuran en genç insan’ olarak iki yıllık sürecini yapım sürecini YouTube’da paylaştığı uçak, MIT’ye giriş vizesi de olmuş. Okul yöneticilerinden Peggy Udden, uçak konusunda “Görünce inanamadım” diyor.

Pasterski Amerikan medyasıyla söyleşilerinde ‘yaşıtlarından farklı’ olduğunu söylüyor. Hiç sevgilisi olmamış, hiç sigara içmemiş, alkol de kullanmamış. Sosyal medyayı kullanmadığını söyleyen genç fizikçi, vaktini kuantum çekim döngüsünü, kara delikleri, uzay zamanını ve yerçekiminin zaman ile uzayı nasıl etkilediğini araştırarak geçiriyor; uzayı ve zamanı tek bir süreklilikte birleştiren bir matematiksel model üzerinde çalışıyor.

Pasterski, çok sayıda makalesini ve projesini PhysicsGirl.com sitesinde paylaşıyor. Genç fizikçi, şu an Harvard Üniversitesi’nde çalışmalarına herhangi bir müdahalede bulunulmaksızın, ‘tam akademik özgürlük’ altında doktora yapıyor. Tez araştırmasının başarılı olması halinde, evrene dair bilgilerimizin kökten değişebileceği belirtiliyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

seventeen + nine =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla