Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Vengma Erbil’de Olanları Yorumladı

Qandil' deki PKK yetkilileri bu haberle, "Bakın Nizamettin Taş legal bir parti kurmak için MİT'e proje sunuyor diyerek  onu teşhir etmeye başladılar. Bu tavrı, Türk devleti ile bir kontağı olmayan bir Kürt örgütü takınmış olsaydı ciddiye alınabilirdi.

Vengma / Dün Qandil’e baÄŸlı olarak yayın yapan bazı medya kuruluÅŸları, Nizamettin TaÅŸ’ın Erbil’ de Parastın’ın (Güney Kurdistan istihbarat örgütü) bilgisi dahilinde MÄ°T yetkilileriyle bir görüşme yaptığını, bu görüşmede kuzey Kürdistan’da PKK ye alternatif bir parti çalışması yapıldığını söylediler. Ve bu haberi de kendi ellerinde tutuklu olarak kalan iki MÄ°T yetkilisinden görüntüledikleri bir videoyla belgelediler.
Qandil’ deki PKK yetkilileri bu haberle, “Bakın Nizamettin TaÅŸ legal bir parti kurmak için MÄ°T’e proje sunuyor” diyerek  onu güya teÅŸhir etmeye baÅŸladılar. Bu tavrı, Türk Devleti ile kontağı olmayan, bir Kürt örgütü takınmış olsaydı ciddiye alınabilirdi.
PKK lilerin tek yetkilisi, Abdullah Öcalan Peryodik olarak MÄ°T ile görüşüyor. MÄ°T’in kendisine sunduÄŸu projeleri yine MÄ°T elemanları aracılığıyla, Qandil’ e yolluyor. O projeler hiç tartışılmadan olduÄŸu gibi kabul edilip yürürlüğe konuluyor. ÖrneÄŸin, Demokratik Cumhuriyet projesi, ÖrneÄŸin KCK örgütünün kurulması projesi, ÖrneÄŸin HDP nin kuruluÅŸ projesi gibi.
Bunun ötesinde  PKK nin diplomasi tarihi, Ä°stihbarat örgütleri ile iliÅŸki kurma, onlarla birlikte çalışma tarihi gibidir.  Abdullah Öcalan  Haziran 1979 tarihinde Suriye’ye geçtiÄŸi günden 9 Ekim 1998 günü Åžam’ dan ayrılıp Rusya’ya gidene kadar Suriye istihbaratının üst düzey elamanı Mervan Zerki ile birlikte çalışmadı mı? Osman Öcalan ve Qandil’ deki PKK yöneticileri Ä°ran ve Sadam Hüseyin’in Ä°stihbaratlarıyla yüzlerce kez görüşmediler mi? Kendileri bütün iÅŸlerini istihbarat örgütleriyle yaparlar.
Nizamettin’i ise teÅŸhir ederler!
2017 yılında Erbil’ de Kürt Demokrat Platformu, T- DKP, PAK, PSK PWD nin Erbil’de yaptığı gizli görüşmeler kamuoyuna açık deÄŸildi. Ve bu görüşmeler çok kuÅŸkuluydu.
Anlaşılan Türk MÄ°T’i kontrol altına alınmış PKK ile yetinmiyordu.
Kontrol altında olan bir muhalefeti de gerekli görüyordu.
Erbildeki kuÅŸkulu durum, daha önce Güney Kurdistan da katledilen Åžahin Baliç’in kardeÅŸi ÅžoreÅŸ, KDP Bakur ve sitemizin köşe yazarı Selim Çürükkaya tarafından deÅŸifre edilmiÅŸti.
Biz Vengma olarak, Nizamettin TAŞ tan bu olayın perde arkasını bütün detayları ile kamuoyuna açıklamasını istiyoruz.
1 Yorum
  1. Barzan diyor

    ANF te Kurd u Kurdistan dù§mani yalan haberler yazanlar eski hizbullahcilar,kemalist Tunceli ve sizintilardir.
    Osla mit gorù§meleri.
    Gerilla birliklerinin telefon numaralarinin imralidaki Abdullaha verilmesi ve me§hur tek telli radio telsizi.
    KCK ilà 10 bin Kurdin içeri alinmasi.
    HDP kurulmasi.
    PKK yi tasfiye KADEK kurulmasi.
    HDP Tùrklerin atanmasi.
    100 Turk subayinin avukat,spiker,gazeteci olarak atanmasi.
    Demokratik Kurdistan yerine demokratik Turkiye savunmasi.
    Merdiven siyaseti olan imrali kasetleri.
    Kurd vatanseverlerinin HDP tasfiyesi.
    Diyarbakiri ve Kurdistani gormeyenlerin milletvekili ve Belediye ba§kani olmasi.
    Aysel Tugluk gibi bir fa§istin açiklamalari.
    Saymakla bitmez xainlik ve ixanet.
    Avrupadan ve dagdan ellerini Tùrk kelepcelerine uzatanlarin fikir babasi Abdullah deyilmi?
    Kurd vatanseverlerini oldùrùp cesedlerini sokak ortasinda birakan fa§istleri herkes biliyor.
    iç infazlar,ve faili mechularin yerini i§gal!i Tùrk devleti ilà gùney Kurdistan kazanimlarina saldirmak.
    PKK tav§an oldu TC tazi oldu.
    Ama olen Kurd yikilan Kurdistan.

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

2 + 2 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla