Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

TEKÇİ ANLAYIŞ ve DEMOKRASİ -3


AltınoÄŸlu yazısına devamla “Millet Ä°ttifakına oy vermek CHP ve Ä°YÄ° partiye oy vermek deÄŸil, AKP geriçiliÄŸine hayır demek anlamına gelecektir.” diyor. Bu anlayış Millet Ä°ttifakına oy verilmesine kılıf bulma çabasıdır deÄŸilde nedir? 90’lı yılların AkÅŸenerini, beyaz torosları ne çabuk unuttuk?
Bu çaÄŸrıyı ancak kürtlerin varlıpını, ulusal taleplerinin olduÄŸunu görmeyen Türk Solu” veHDP Genel Merkezinde yer alan bileÅŸenler ve “rehabilite” olan kürtler yapabilir.Nusaybin- Cizre-Sur-Şınak ve benzerleri gibi Kirli Hendek savaşından sonra yerle yeksan edilen, canlarını-mallarını bırakarak terk etmek zorunda kalanlara bu çaprı yapılamaz. Yapanlar ileriki süreçte, sular durulduÄŸunda inanç ve güven kaybına yol açtıkları için var olan tepkilerin hesabını tabana vereceklerdir.

Bu seçimin galibi bütün partileri hizaya çeken Ãœst Aklın “tekçi” anlayışı ve devlet içinde, her iki tekçi anlayışın kazandiğı belediyelerde kadrolaÅŸan (MHP ve Ä°YÄ° Partili) ülkücükerdir. Kaybedeni HDP Genel Merkezi, kandırılan kürt seçmen ve yurtseverler, kaybedilende ertelenen demokrasidir.HDP Genel Merkezi önemli varlık nedeni bir zamanlar UKKTH’nı savunmaktı.Son dönemde savunmak yerine, OrtadoÄŸu ve Önasyada karşılığı olmayan “KONFEDERALÄ°ZM” takıntısı nedeni ile Millet Ä°ttifakının peÅŸinede tabanını oy vermeye yönlendirdi.UKKTH’nı savunmak sadece sosyalistlerin görevi deÄŸildir. UKKTH ayrılmayı yada birlikte kalma kararını ezilen ulusa bırakan, Neoliberallerin-Demokratların-Yurtseverlerin ve Sosyalistlerin savundukları evrensel bir haktır.
“UKKTH’na saygılıyım. Barışı ve kardeÅŸliÄŸi savunuyorum AMA……” demek ÅŸart koÅŸmaktır. Sosyalizmde ÅŸartlar olgunlaÅŸmadığı halde ulusal taleplerin önüne sınıfsal taleplerle devrim anlayışını koymazlar,koyamazlar.Ezen Ulus Sosyalistlerinin görevi bu deÄŸildir. Görev birlikte kalmanın koÅŸullarını yaratmak, ezilen ulusun taleplerini kendi halkına dillendirip desteklemek ve oluÅŸturulan önyargılara engel olacak empati ortamını yaratıp eÅŸitliÄŸi savunmaktır.
AltınoÄŸlu “Tek çare devrim.” diyor.Bu somut koÅŸullarda devrim uzun vadeli bir öngörüdür. 68 kuÅŸağının romantizmi ve öncü savaşı ile devrime ulaşılmıyor. Kürtlerde yükselen ulusal bilinci, bu uÄŸurda talepleri için ödenen bedeller görülmüyor.Görmek istemeyenlerde ödenen bedellerin üstüne oturup kürtlerin varlığını hiçe sayan Millet Ä°ttifakına oy verilmesini istiyor. Bunun adınada TürkiyelileÅŸmek diyorlar. Yetersiz görmüş olacakki Garbis AltınoÄŸluda türkiyelileÅŸemediÄŸi için” HDP’yi ve yasal olmayan kanadını” eleÅŸtiriyor. Bunun adı türkiyelileÅŸmek deÄŸil TÃœRKLEÅžMEKTÄ°R.
AltınoÄŸlu’nunda bu seçimde es geçtiÄŸi tüm baskılara rapmen kürtlerde giderek yükselen ulusal taleplerdir. Bu talep sadece sosyalistlerin talebi olmayıp ulus bilincinde varan bütün sınıfların isteÄŸidir. Bayrak kimin elindeyse önderlikte onundur. Ulusal taleplerin Türkiyede sınıf mücadelesine baÄŸlamasını istemek kürtleri kendi içinde bölmek anlamındadır.


Seçimde Kürt oylarının kilit olduğu ortaya çıkmıştır.Bır dahaki seçimde ilkeli ulusal talepler ve dik duruş ile bu oylar dahada çoğalacaktır.Çoğalan oylarla yasal zeminde tekçi anlayışa karşı verilen mücadele ulusal birlik ve beraberlik ile başarı kazanır.

Adnan GÃœLLÃœOÄžLU

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

five × three =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla