Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Tehdit Ve Sorumluluk!

Vengma / Hüseyin Turhalı Kürt Yazar Hejare Åžemil’in PKK tarafından tehdit edildiÄŸini yazdı. Tehdit edenin de PKK nin Rusya sorumlusu Soro isimli birisi olduÄŸunu söyledi.

Bu Soro’nun da Sakine Cansız ve arkadaÅŸları Paris’te katledildiÄŸinde Pariste örgüt sorumlusu olduÄŸunu belirtti. Böylece Hejare Åžamil’i tehdit etmenin bireysel bir olay olduÄŸunu ve bu bireyin de bizzat Soro olduÄŸunu söyleyerek, Soro’yu Qandil’dekilere ÅŸikayet etti.

Bu mantıkta bir yanlışlık yok mu? PKK de bir kişi kendi başına Hejare Şemil gibi birsini ölümle tehdit edebilir mi?

Sanki Qandil’de Ãœstlenen BaÅŸkanlık Konseyi üyeleri kimseyi tehdit etmez, eleÅŸtirilere tahammül eder, muhalif olanlara karşı silah kullanmaz da PKK içine sızan bazıları bunu yapar. Bu tamamen yanlış bir bakış açısıdır. Soro Qandil dekilerin emir eridir. Her an onlarla telefonla baÄŸlantı halindedir.

Qandil’dekilere, yeter Kürt halkını, yurtseverleri, aydınları tehdit ettiÄŸiniz öldürdüğünüz, susturduÄŸunuz çaÄŸrısı yapmaya bile gerek yoktur.

Çünkü görevlerini yapıyorlar. Sorun Soro değil, çarktır, sistemdir, mantıktır, sömürgecilere maşa olmuş bir kliğin kavranması sorunudur. Qandil dekileri kimleri tehdit eder?

Henüz umutlarını tam olarak kesmedikleri, kendi köleleri olarak görmek istediklerini tehdit eder. Tehdit yola getirmek ve susturmak için yapılır. Yola gelmeyeceklerini kanıtlamış, susmayacaklarını kanıtlamış kimseler tehdit edilmez. Ancak öldürülürler. Bunu da boÄŸa çıkarmanın yolu. Açık oynamak Åžefaf olmaktır. Bilinmeyen her ÅŸeyi Kürt halkına açmaktır diye düşünüyoruz Hüseyin Turhal’ının yazdıklarını olduÄŸu gibi veriyoruz:

“Bir süre yazma olanağım olmayacağı için bu sayfayı bir süre için aktifleÅŸtirmeyeceÄŸimi söylemiÅŸtim. Lakin akılım ve vicdanım buna izin vermiyor.

Hêjarê Åžamil arkadaşımız bir süredir PKK eski Sovyet bloku sorumlularından Selahattin Soro’nun ölüm tehditlerine maruz kaldığını ve kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyor. Bu tehdit sadece kendisine deÄŸil, aynı zamanda ailesine de yapılıyor. Bunun ses kayıtlarını da yayınlamış.

Peki Hêjarê Şamil kim?

Hêjarê Åžamil Kızıl Kürdistan’ın kurucularından Askerov Åžamil’in oÄŸludur. Merhum babasının Kürd ve Kürdistan davası için yaptığı çalışmaları bir yana bırakıyorum. Kendisi 55 yıllık yaÅŸamının 40 yılını Kürdistan davasına adamış bir araÅŸtırmacı yazar, gazeteci Kürdistan’ın bir savaşçısı. Ömrünün 15 yılını PKK saflarında gece gündüz, açlığa, soÄŸukluÄŸa ve düşmana direnerek hizmet sunmuÅŸ bir Kürdistan savaşçısı.

Hayatında Kürd ve Kürdistan davasına karşı tek bir yanlışı olduÄŸunu söyleyebilecek bir babayiÄŸit arıyorum. 
Efendim PKK’yi eleÅŸtiriyormuÅŸ.

Tabi ki eleÅŸtirecek. 15 yıl karşılıksız emek verdiÄŸi ve ancak yanlış yaptığını düşündüğü PKK’yi eleÅŸtirme hakkı yok mu? Bu onun görevi. Korkak, pısırık, yılışık Kürd aydını bu görevini icra etmediÄŸi için bunu da yapmak zorunda kalmış yürekli bir beyin.

Niye eleÅŸtirmesin ki….

-20 yıldır Ergenekon ve MİT mutfağında pişirilen teslimiyet felsefesiyle kitlelerin direniş ruhu adeta felç edildi. Bunu son açlık görevlerinde de gördük.

– Çağın tekniÄŸine ve taktiÄŸine aykırı bir savaÅŸ yürütülüyor. Bunun sonucu olarak gerilla gücünün neredeyse %90’ı imha oldu.

– Yürütülen yanlış politikalarla içte büzülme yaÅŸanırken dışta adeta bir izolasyon seddi oluÅŸtu.

Hêjarê Åžamil’in içi kan aÄŸlamasa bunları eleÅŸtirir mi?

Peki Soro ne yapmış?

Sakine Cansız ve arkadaÅŸları katledilirken Paris sorumlusuydu. Ä°ki gün sonra panik içinde Fransa’yı terk edip Kafkaslara kaçtı?

Niye???

Paris katliamı yaÅŸandığında PKK Avrupa yönetimi neden panik yaşıyordu? ÖrneÄŸin Remzi Kartal “Fransız polisi bir komplonun peÅŸinde. ArkadaÅŸlarımızı suçlayacaklar, buna asla izin vermeyeceÄŸiz” diyordu.

Peki “arkadaÅŸ” dediÄŸi kim?

Ömer Güney…..

Ömer Güney’i kim PKK ortamına getirmiÅŸ?

PKK basın çevresi.

Bu doÄŸru mu?

Evet.

Murat Karayılan o gün “Ucu kime dokunursa dokunsun, bu soruÅŸturma sonuna kadar devam edecek, cinayet aydınlığa kavuÅŸturulacak ve halkla paylaşılacak” demiÅŸti. 
Mutlaka bir soruşturma yürütülmüştür. Ancak halkla hiçbir şey paylaşılmadı.

Neden?

Soro dahil PKK basını içinde yer alan üç kiÅŸinin Ömer Güney’le iliÅŸkisinden söz ediliyor.

Ben hukukçuyum. Şüpheli durumları değerlendiririm. Bir yargıya varmak için kendime ve ilgililere soru sorarım. Bu da benim görevim.

Hukukçu olarak deÄŸil, siyasetçi olarak bir kesinliÄŸi ifade edebilirim. Soro ÅŸu an Kafkasya’daki parti çalışmalarının dibine dinamit yerleÅŸtiriyor, haberiniz olsun. Bunu sadece Hêjarê Åžamil’e yönelik olayla açıklamıyorum.

Mesela 7 kiÅŸilik bir gazi gurubu Ukaryna’dan çıkarken yakalanıyor. Ve bunlar Kürdistan gazileri olduÄŸunu söylüyor. Resmi görevliler bu yarım insanların durumunu da dikkate alarak ilgili birime haber gönderiyor, partiye teslim etmek istiyor. Ancak Soro “Bunlarla hiçbir alakamız” yok diyerek sahipsiz bırakıyor. Bu gaziler üç aylık iÅŸkenceden sonra düşmana teslim edilmekle yüz yüze kalıyorlar.

Soro neden gazileri sahiplenmiyor?

PKK’nin yaÅŸadığı zorlukları ve sıkışmışlığı herkes gibi ben de biliyorum. Bir Kürd hareketinin zorluklar yaÅŸaması vicdan sahiplerini ancak üzer. Lakin bu çıkmazı aÅŸmak, davaya ve partiye emek vermiÅŸ arkadaÅŸları tehdit etmekle deÄŸil, ancak ve ancak onlarla dayanışma içinde aşılabilir. Onları hain, kaçkın olarak damgalamak ve tehdit etmek yerine yürütülen politikayı gözden geçirmek gerekiyor.

PKK üst yönetimine son sözüm.

Davaya emek verenleri tehdit edilmesine izin vermeyin. Bu bir ahlaki görevdir. Ve göz bebeÄŸiniz de olsa çalışmaların dibine dinamit koyanlara göz yummayın. Haberiniz olsun. Soro Kafkas çalışmalarının altına dinamit koyuyor……

Yanlışlara deÄŸil, doÄŸrulara sahip çıkın. Bu sizin sorumluluÄŸunuz.”

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

nineteen + eight =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla