Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

T.C ve IŞİD

Türkiye cihatçı grupları organize ediyor. 60 bincihatçının Türkiye üzerinden Suriye’ye geçtiğini söyleyen ABD’nin IŞİD’le Mücadele Koalisyonu özel eski temsilcisi Brett McGurk’tur.

BunuRuslar da, Avrupa da biliyor. En son IŞİD liderlerinin öldürüldüğü yerlerin Türkiye’nin denetiminde olan bölgelerden olması (oldukça yakın 5-6 km’lik mesafe) Kuşkuya yer yok, IŞİD T. C tarafından korunuyor ve sınırsız imkan ve olanak sunuyorlar.

Şimdi Türkiye yanına ve korumasına aldığı cihatçı gruplarla Kurdistan’a Rojava’yı katliamlarla bitirmek istiyor. Adını da koymuş; ‘Küffara karşı şiddetli olacağız’ Recep Tayyip Erdoğan’ın bu belirlemesi Saddam Hüseyin’in Enfal’ı ile aynıdır. Küffar (müslüman olmayan kafirler) Enfal’da

Kuran’da bir sürenin adıdır. Her ikisinde de amaç; Kürtlerin Din adına katledilmelerinin helal olduğu. Cihatçı bir İmam’ın Cuma hutbesinde ‘Kürtlerin kafaları kurban gibi kesilmeli’ açıklamaları, gücünü-çılgınlığını T. C ve R. T. Erdoğan’dan alıyor.

Cihatçı gruplar ABD ve Rusya’nın onayıyla Suriye’nin dört-bir tarafından özel koridorlar açılarak, güvenli bir şekilde İblid’e yerleştirildiler. Türkiye’ye teslim edildiler. İblib , Hatay ve Güney Batı Kurdistana sınırdır.

Türkiye bu gruplarla birlikte Kürtleri katlediyor; ABD ve Rusya da seyrediyor. Hatta Türkiye ve Cihatçı gruplarına destek sunuyor. Efrin’de halen devam eden katliam ve soykırımın, ABD ve Rusya’nın yardım ve onayıyla oldu. Efrin saldırılarının bir gün öncesi, Rus askerler ve Kürt savaşçılar birlik de devriye geziyorlardı. Madem Cihatçılar bütün Dünya için tehditse ve bunlara karşı en çok savaşan, ağır bedeller ödeyen Kürtlere, şu an Türkiye desteğinde saldırılarına neden sessiz kalınıyor? Ve bu saldırılar kabul ediliyor!

Türkiye Güvenlik sorununu başta IŞİD olmak üzere, cihatçı gruplarla mı sağlayacak? Türkiye, ABD ve Rusya arasında ne gibi gizli anlaşmalar var? Neden ABD ve Rusya, Türkiye’nin cihatçı kuduz köpek sürüleriyle Kürtlere saldırmalarına izin veriyor? Türkiye iki tarafı da nasıl memnun ediyor?

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 den beri, Türkiye Cihatçı gruplarla yoğun ilişki içerisindedir. Bunun gizli-saklı bir yanı yok, her şey apaçık ortadadır. Buradaki asıl sorun, Dünya’nın iki süper gücü; ABD ve Rusya neden bu konuda sessizler. Bir ortaklık mı var? Uluslar arası ilişkiler çok kirlidir. Öyle kamuoyuna açık açıklamalar sadece, gerçeği gizleme oyunlarıdır.

Suriye iç savaşında bir bütün söylenenler içinde,ne doğru olabilir? O’nu aramak gerekiyor! Her şey yalan-oyun üzerinde yürütülüyor. Bütün Dünya birleşmiş IŞİD’ le baş edemiyor!!! Bu inandırıcı değil! Bir şeyler planlandı, alan tespiti yapıldı; Irak-Suriye ve çoğunluk olarak da Kürt Bölgeleri seçildi ve oyuna başlandı.

Güya herkes (Türkiye’de dahil) IŞİD ve Cihatçılara karşı savaşıyorlar. Ama Türkiye Cihatçıları koruyor. ABD ve Rusya’da Türkiye’ye olanak sunuyorlar. Rusya Rejim’i koruyor. Rejim T. C ile savaş pozisyonundadır. Rusya ikisine de dosttur. Kürtler ABD’nin başını çektiği Koalisyon Güçleriyle ortak hareket ediyor, ama Kürtlere saldıran Türkiye ve cihatçılara da olanak sunuyor. Böyle karmaşık bir oyun. Herkes bir şeyler kazanıyor. Sadece bizkaybediyoruz!

Oyun, kuranlar için zevkli olabilir! Ama Kurdistan Halkı ve Bölgede yaşayan diğer Halklar için faturası çok acı ve pahalı oldu. Daha ne kadar devam edeceği de belli değil. Irak ve Suriye zaten zayıf ve kendi içlerinde sorunlarla dolu iki devlet, Ve bunlara bağlı Kurdistani Bölgeler daha zayıf, bir anlamda sahipsiz! (Devletsiz demek istiyorum) Yani ortam herkesin at oynatmasına müsait ve önemli bir enerji potansiyele sahip. Silahların satılması enerji kaynaklarının kontrolü.

Gerisi önemli değil! Milyonlara-on milyonlara ne olmuş! Bölge devletleri zaten silah sevdalısı. Türk, Arap ve Fars. Ağızlarından yüzyıllardır kan akar. Hep kana susarlar. Tek ortak yanları Kurdistan düşmanlığıdır. Aynı Din’den olmalarına rağmen bu konuda da anlaşamazlar.

Biz Kürtler çok savunmasız bir durumdayız. Çok iddi iç sorunlar. Kürtlerin iç sorunlarının en önemli nedeni; KCK ve bağlantılarıdır. Ortak bir Ulusal İrade oluşturmadan kazanma mümkün değil. Güney Batı Kurdistan’ da; 11-12 bin genç feda edildi. Cihatçılar yenildi, kalanlar İblid’e taşındı. Türkiye’ye teslim edildi ve O cihatçılar şimdi Türkiye desteğiyle Kürtlere saldırıyor.

Türkiye IŞİD’in intikamını Kürtlerden alıyor.Sınırlarında IŞİD varken, güvenlik sorunu yoktu. IŞİD yenildi güvenlik sorunu başladı. İşin ilginç yanı ABD, Rusya ve Avrupa Türkiye’nin güvenlik endişelerini haklı görüyor!!! Güney Batı Kurdistan, Suriye iç savaşında daha az bedel ödeyerek, Güney Kurdistan gibi bir statü kazanabilirdi. PYD özgür ve ulusalcı olmalıydı. Budurum nedenleri ve sonuçlarıyla irdelenmeli!

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

6 + thirteen =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla