Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Seninki Benden Kara

Adnan GüllüoÄŸlu / 1915’te yaÅŸananlara veya benzeri olaylara hangi ülke soykırım dese hemen tarihten örneklerle misilleme yapılıyor. Fransa’nın Cezayir’de yaptıkları, Almanya’ya Hitler dönemi ve ABD’de kızılderilileri nasıl yok ettikleri gibi.

Almanya, Fransa ve ABD gibi çoğu ülke yaptıklarını red etmiyor ve hatta özür dileyerek kabulleniyorlar. Çünkü iletişim çağında hiçbir şey gizli kalmadığı gibi tarihte çarpıtılamıyor.

Ä°nsan hakları ihlal edildiÄŸinde de, yada polisin kullandığı orantısız güç söz konusu olduÄŸunda Sarı Yeleklilere karşı Fransız polisinin müdahaleleri gibi dünyadan örnekler vererek Tv. kanallarında yayınlar yapılıyor. “Bakın onlarda bunları yaptı, veya yapıyor” diyerek yapılanları normal olaylarmış gibi halkın bilinç altına yerleÅŸtirme çabasına giriliyor.

Yapılan kıyım ve kötülükleri savunabilmek için tarihten kötü örnekler vererek kendini aklama mümkün deÄŸildir. Åžantaj yapar gibi bu tür misilleme anlayışı kirli çamaşırlarıda ortaya döküyor. Cumartesi annelerine karşı Amed’de annelerin kullanıldığı gibi.

Ä°smini unuttuÄŸum bir Türk gazetecinin anılarında okumuÅŸtum. Bu gazeteci Fransa’ya gidiyor. Arkadaşı Fransız gazeteci ile birlikte Fransa’nın onur duydukları eserleri ile dolu Loure Müzesi’ni geziyorlar. Sonra arkadaşı onu 14.Lui döneminden kalma giotin ve korkunç iÅŸkence aletleri ile dolu bir baÅŸka müzeye götürüyor.

Türk gazeteci ÅŸaÅŸkın ve soruyor “Bu aletleri utanıp gizlemek yerine siz sergiliyorsunuz, neden?” Fransız gazeteci “Gençler müzedeki aletleri, bu aletlerle yapılanları görerek demokrasimize sahip çıksınlar ve bu günlere kolay gelmediÄŸimizi anlasınlar.” diye yanıtlamış. SaÄŸlıklı bir nesil yetiÅŸtirilmek isteniyorsa gençlerin içindeki ırkçı canavarı besleyerek deÄŸil geçmiÅŸteki kara sayfalardan ders alarak yapılmalıdır. 16.ARALIK.2019

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

six + one =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla