Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Saddam’ın KesmediÄŸi Dil Sustu

Saddam’ın emriyle gözleri kör edilen Kürt sanatçı Seid Gabarî, YüksekovaÂ’da katıldığı bir düğünde seslendirdiÄŸi Kürtçe ÅŸarkılarla sanatını konuÅŸturdu

Uzun yıllar Güney Kürdistan’da peÅŸmergelik yapan Seid Gabari, Bir operasyon sonucu Saddam’ın askerlerine esir düşmüştü, Kürt kültürünü besteleri ile ayakta tuttuÄŸu gerekçesiyle dilinin kesilmesine karar verilmiÅŸti. Ancak daha sonra kendisinin isteÄŸiyle esir düşme sebebi olan dilinden deÄŸil de gözlerinden feragat eden Gabarî, Kürt kültürünü halen yaÅŸatıyor.

Gabarî, Kürt kültürünü ayakta tutmak için kör edilen gözlerine raÄŸmen diyar diyar dolaÅŸarak Kürt dilinin lezzetini tüm topraklara yaymasını bildi. Almanya ve Güney kurdistanda yaÅŸayan Gabbari aldığımız habere göre yaÅŸamını yitirdi, Onun ÅŸarkıları kıyamete kadar Kürdistan’da nesilden nesile söylenecektir, Yakınlarının ve Kürt ulusunun başı saÄŸolsun diyoruz.

1 Yorum
  1. Barzan diyor

    Brezan Barzanilerin ofisi matemli evlere ba§ sagligi dileyen kurum olmu§.
    Nedendir Pe§merge ve çok deyerli Kùrdistan sanatcisinin olùmùnù Barzaniler gormedi.
    Bazi Kuzeyli Kurdistani siteler bunu Barzanilere bildirsin.
    Ozelikle Peyama Kurd sitesi.
    Bu dileyimi kendilerinide bildirdim.
    Sefer selamed heval Seid.
    Giyan li te §ad bit.

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

seventeen − sixteen =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla