Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Saddam’ı yargılayan Kürt yargıç Adalet Bakanlığı’na aday gösterildi

Bağdat (Rûdaw) – Irak Başbakanlık Ofisi tarafından Parlamentoya gönderilen resmi yazıda, Kürt hakim Rızgar Muhammed Emin, Adalet Bakanlığı’na aday olarak gösterildi.

BaÅŸbakan’ın imzasını taşıyan 7 Ocak 2019 tarihli resmi yazıda Falih Feyyaz İçiçleri Bakanlığı’na, Selim Cuburi Savunma Bakanlığı’na yargıç Rızgar Muhammed Emin de Adalet Bakanlığı’na aday olarak gösterildi.  

Rızgar Muhanmmed Emin, ırak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’i yargılamak için kurulan Özel Mahkemenin ilk yargıcı olarak görev yaptı.

Irak Parlamentosu’nun bugünkü oturumda 2019 Federal Bütçesini oylamak üzere toplanması ve oturumda İçişleri, Savunma ve Adalet Bakanlığı’na aday gösterilen isimlerin onaya sunulması planlanıyordu. Ancak oturum 10 Ocak Perşembe gününe ertelendi.

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, 2 Ekim 2018 tarihinde Iraklı Şii siyasetçi Adil Abdülmehdi’yi yeni hükümeti kurmakla görevlendirmişti.

Yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Adil Abdulmehdi, hazırladığı Bakanlar Kurulu listesine 21 bakanlıktan 19’u daha öce belirlenmişti. Hükümette Kürtlere iki bakanlık verilmişti. Maliye Bakanlığına Fuad Husên ve İmar ve İskan Bakanlığına Bengin Rekanî getirilmişti.

Irak’ta en kritik görev lerden biri olan İçişleri ve Savunma Bakanlıkları için de taraflar arasındaki çelişkiler sürüyor.

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

9 + thirteen =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla