Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Qandil İran İşbirliğinin belgesi Çıktı!

PKK İran işbirliği belgelendi.

BasNews ‘in haberi –PKK ve İran Devrim Muhafızları arasında gizli bir anlaşma yapıldığı iddia edildi. Söz konusu gizli anlaşmanın metni ortaya çıktı.

Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile İran Devrim Muhafızları (Sipaha Pasdaran) arasında ilişki ve anlaşma olduğuna dair iddialar uzun süredir dillendiriliyordu ve en son bu iddiların asılsız olmadığını ortaya koyan bir belge elde edildi.

Devrim Muhafızları Batı İran Komutanlığı (Doğu Kürdistan) tarafından İran Parlamentosu Milli Güvenlik Komisyonuna gönderlilen ve Farsça “Çok Gizli” ibaresiyle sosyal medyada dolaşan belgede, Pasdaranların PKK ile ilişkisinin şartlı devam edeceği belirtiliyor.

Belge’de, PKK’nin hiçbir şekilde İran Pasdarları ile çatışmaya girmemesi şartı karşılığında lojistik ve radar desteğinin devam edeceği ifade ediliyor.

PKK’nin sınırda kontrol ettiği bölgelerde güvenliği sağlaması da bir diğer şart olarak yer alıyor.

Bir diğer maddede de, PKK’nin İran vatandaşı savaşçıları, Pasdarlar tarafından alınırsa, soruşturmaya alınacak ve gerekirse hapis cezası uygulanacak ancak PKK’nin Suriye, Irak ve Türkiye vatandaşları savaşçıları için aynı süreçler söz konusu olmayacak ve o savaşçıların kamplarına geri gönderileceği yazılıyor.

PKK ile İran Devrim Muhafızları arasındaki gizli anlaşma:

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

7 − 5 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla