Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

HER İNANAN HUMEYNİ- HER SOSYALİST STALİN DEĞİLDİR

Dr. Adnan GüllüoÄŸlu / Facebook’ta ortak ilkeleri olduÄŸu halde bazı dost ve arkadaÅŸların birbirini tanımadan, anlamadan hakarete varan hitab ÅŸekillerini benim gibi birçok kiÅŸi üzülerek izliyor.

Biribirimizi ikna etmek yerine yaratılan siyasi gerginliğe alet oluyoruz ve tartışmalarımıza yansıtıyoruz. Böylece kimin dediği doğru yada yanlış arada kaynayıp gidiyor. Zor günlerden geçiyoruz, ihtiyaç duyulan, en önemli sorun birlik olabilmek.

Ä°nancı yada ideolojiyi öne çıkarmak, dayatmak ve önÅŸart koÅŸmak birliÄŸin önüne konan engel olduÄŸu gibi farklılıkları barındıran “ulus olma gerçeÄŸinede” aykırıdır. Ezilen bir ulus kendi içinde var olan farklılıkları ile birlikte (sağı ve solu) mücadele etmeyi becerebilirse ancak baÅŸarıya ulaÅŸabilir. GeçmiÅŸte yaÅŸanan acı olaylardan ders alınmalı.

Tekçi anlayışı savunanların gözünde hepimiz aynıyız. Çünkü farklılıklarımız değil ortak değerlerimiz daha çok. Bunun farkına varıp birbirimizi anlamak zarundayız. Gereksiz tartışmalar ile başta dostluk ve dayanışma olmak üzere birçok etik değerimizi kaybediyoruz. Tartışırken karşımdakinden birşeyler öğreneceğime inandığım için (çok şeyde öğrendim,) hep empati kurmaya çalışırım.

Tabi tartıştığımız kiÅŸilerde aranan özelliklerde olmalı.Ä°nancına yada ideolojisine ırkçılık bulaÅŸmamış, ezen ile ezilenin ayırımını görebilen ve düşüncesini yüreÄŸi ile savunanlar olmalı.Ä°nancını yada ideolojisine ırkçılığı katanlar ile tartışmak boÅŸuna çabadır,tartışmam. Birde egemen ulusun ÅŸu veya bu ÅŸekilde teslim aldıkları var. Onlara sadece “Aslını inkar eden haramzadedir.” diyerek atalarımızın özdeyiÅŸini hatırlatmak lazım. Tartışırken amacımız birlik ve “üzüm yemek olmalı” A.GüllüoÄŸlu 24.Ocak.2020

Bir mesaj yaz…

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

seventeen − two =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla