Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Kürdistan’a Sığmayan adam

Vengma , Ey Kürtler, hepinize sesleniyoruz, bebekten 100 yaşındaki Ä°htiyara kadar, Parti baÅŸkanlarından saz çalanlara kiÅŸilere kadar, siz de ÅŸeref ve namus varsa, sizde vicdan ve haya varsa, Ä°ran devletinin bu ÅŸerefsizliÄŸini görün! Ona karşı elinizden ne geliyorsa yapın! Onu düşman olarak bilin! Onunla iliÅŸkilerinizi kesin! Süleymaniye’ ye kümelenmiÅŸ o ÅŸerefsizleri düşman olarak kabul edin! Mustafa Selimi’yi Kürdistan’ın en büyük ÅŸehidi olarak kalbinize gömün! Onun önünde saygıyla eÄŸilin. Bütün Sosyal Medya hesaplarınıza onun resmini asın!

Mustafa Selim’nin idam anı

O Kürdistan a sığmayacak kadar büyük bir insandır. Bunu kabul etmeyen Kürdün haysiyeti ve ÅŸerefi yoktur. Biz bütün kürtlerin Mustafa Selim’i karşısında yüzümüz karadır.

Yukardaki videoyu izleyin, Mustafa Selimi 17 yıl önce irana karşı mücadele veren bir peÅŸmerge ve gazeteci iken Ä°ran tarafından tutuklandı Seqqez cezaevine konuldu. 17 yıl boyunca Ä°ran hapishanesinde tutsaktı Korona virüs Ä°ran da yaygınlaşınca Cezaevindeki mahkumlar isyan etti. Mustafa ve bazı mahkumlar bu durumdan yararlanarak firar etti. Mustafa İçerde iken Kürdistan da Federe bir Kürt devletinin kurulduÄŸunu duymuÅŸtu. Can güvenliÄŸi için Kürdistan’ a gizli yollarla gelmiÅŸ, Süleymaniye yay baÄŸlı bir köye gelmiÅŸ, PUK un asayiÅŸine teslim olmuÅŸ hikayesini onlara anlatmıştı. Mustafa Selimi’yi Süleymaniye ye getiren PUK asayiÅŸi, aynı gece Mustafa Selimi’yi Ä°ran’ a teslim etmiÅŸ alınan bilgiye göre beÅŸ gün sonra Ä°ran video da görüldüğü gibi Selim’yi idam etmiÅŸtir.

1 Yorum
  1. Xelil diyor

    Bimre komike xaninen Talabanian u hevpeymanen wan.Her biji Åžehide Kurdistane MUSTAFA Selimi

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

4 + four =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla