Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Kürdistan Para Basıyor

vengma: Güney Kürdistan halkı Referandum’a gidiyor. Bu önemli bir adım, çünkü Ortadoğuda Kürtlerin artık devletsiz yaşamaları zordur, her defasında katliama uğruyorlar, onları hiçbir devlet koruyamıyor, biz Kürtleri koruyoruz diyen devletlerin kendileri bizzat Kürtleri katl ediyorlar.

Bu yüzden Kürtleri kendi devletlerini kuracaklar. Referandum kararı partilerin çoğunluğu tarafından alınınca, muhalif olan iki partinin tavrı kimseyi kızdırmamalı, umutsuzluğa sürüklememelidir.

Kürdistan’da istenen düzeyde olmasa da demokrasi vardır. Her konuda “oybirliği” demokrasilerde değil, diktatörlüklerin olduğu ülkelerde şarttır.


Kürdistan da çok partili bir düzen vardır, referanduma karşı olanların olması da çok doğaldır. Ama Kürdistan Halkının ezici çoğunluğu hem referandum istiyor, hem de bağımsızlık, bu isteği artık kimseler durduramaz, referandum çalışmaları hızla devam ederken, Kürdistan’ın ünlü bir grafikeri Bağımsız Kudistan’ın paralarının şeklini çizerek Başkan Barzani’ye sundu bile.

Çeşitli tarihi kişiliklerin resimleri ve tarihi figürlerle süslenen Para biriminin “Kuro” olduğu bildirildi. Kurdistan Merkez bankasında basılacak olan Paralar, referandumun sonucunu ve politikacıların alacağı kararları bekliyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

seventeen − 12 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla