Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Kurban bayramındaki Van’ın Deprem çocuklarının anısına:  BAYRAMA KÜSÜLMEZ Kİ ÇOCUK?

Erciş’te AKUT’çu “Abi” bağırıyor sesimi duyan var mı? Sesini göçüğün derinliğine mi, devlete mi? Duyurmaya çalışıyor. O hengâme içinde anlaşılamıyor.

Van’ın Şeker çocukları neredesiniz?

Hangi göçüğün altındasınız, hangi çadırda birbirinize sarılarak ısınmaya çalışıyorsunuz, hangi yardım dağıtan kurumun önündesiniz? Yoksa siz televizyonlarda devletin güzel yüzünü gösteren, çadır kentte bir tas sıcak çorba kuyruğunda, üşüyen ayaklarınızı üst, üste koyarken burun mu çekiyorsunuz?

Yoksa; siz şişli belediyesinin insani gözüken ancak coğrafyasından koparılarak asimile edilmek istenen yeni konseptin talihsiz, 1000 çocuktan birimisiniz? Yoksa yoksa öldünüz mü?

Çocuğum bu bayramda payına, bir çift ayakkabımı, yoksa birkaç taş ile bir bayrak mı düştü.

Yoksa Müge “abla” seni üzdü de küstüğün için mi bayramımı kutlamaya gelmedin? Erman Toruğulu’namı kırıldın?

Nede çok alıngan olmuşsun be çocuğum; oysa tarihimizde Sabiha “ablamı” yoktu Zilan’da çocuklarımızın üzerine bomba yağdıran, Özalp’te suçu sadece evine aş götürmek olan 33 köylüyü kurşuna dizen Muğlalımı yoktu? Nede çabuk unuttuk Tansu “anayı” “Bu devlet için kurşun atanda, kurşun yiyende kutsaldır.” Diyerek binlerce faili belli,’faili meçhul cinayetlerin startını verdiğini? Çocuğum, Evren paşa ne demişti hatırlıyormusun? “Asmayalım da besleyelim mi”? Diyerek henüz bıyığı terlemiş Erdal’ı, darağacına göndermedi mi?

Neden küsersin bayrama anlamadım, Gül amca bayramın birinci günü sana gelmedi mi? Kılıçdaroğlu kurbanlık danasını gelip Van’da kesmedi mi?

Neden küsersin bayrama?  Bu bayramı bize armağan eden, Harranlı İbrahim’in oğlu Yusuf sen değimli sin?

İbrahim’den bize miras kalmadı mı, her yıl çocuklarımızı kurban etmek şer tanrılarına? Hiç mi duymadın çocuklarımızın beynine musallat olmuş Dehak’ı?

Çocuğum Bayrama küsmek, olmaz, şekerler öksüz bırakılmaz desem de, gelmeyeceksin şekerini almaya. Senin daha önemli işlerin var biliyorum.

Haydi, çocuğum sana kolay gelsin.

Not:

06 Kasım 2011de kurban bayramındaki Van depreminde hiçbir çocuk ve hiçbir aile bayram kutlaması yapmadı. Bu makale o bayram günün akşamı Van da yazıldı.

Azad SAĞNIÇ

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

14 + fourteen =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla