Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

KÄ°RLÄ° SAVAÅž KÄ°RLÄ°LÄ°KTE SINIR TANIMIYOR!

Her yolu deneyen şiddet yanlıları çıkmaza düştüklerinde gayrı vicdani her yolu mübah sayıyor.Şimdi sırada anneleri kullanmak var. HDP önünde toplanan çocuğu dağda annelerin sayısı ve verilen desteklerle giderek artıyor. Yıllardır bilinen bu olay, neden bu gün gündeme getiriliyor? Geçmişte çocuğu dağda olan ailelere neler yapıldığını, baskıları bilmeyen varmı?

Amaç belli, kayyum atamaları ile beraber bu eylemi kullanarak HDP’yi kapatmak. Böylece HDP’nin tabanını bölerek 2023 seçimlerine HDP’siz girmek. 

Bir dönemin İçiÅŸleri Bakanı “DaÄŸa çıkarılan çocuklardan devlet sorumludur.” diyor,doÄŸrudur. Bu tesbit yapan aynı zamanda o karanlık dönemi en iyi bilen birisi olduÄŸu içinde aynı zamanda itiraftır. 

Peki 90’lı yıllarda Beyaz Toros’lar ile göstere göstere iÅŸlenen “faili belli” cinayetlerden, gözaltına alınarak kaybedilenlerden kim sorumlu? Çocuklarının en azından kemiklerini arayan Cumartesi Annelerini kim yarattı? Adliye raflarında zaman aşımına uÄŸrayan, yada zaman aşımını bekleyen, insanlık suçlarıyla dolu dosyalardan kimler sorumlu?

En acımasız savaşlarda bile işlenmemesi gereken, çocukların savaşta kullanmak gibi ağır suçlar vardır. 40 yıldır işlenen bu suçlar ne zaman konuşulacak.

HDP legal siyasette anneler ile ilgili ne yazıkki insiyatif geliÅŸtirip (Hendek Savaşında olduÄŸu gibi) tavır koyamıyor. Susmak yanlışa ortak olmak demektir. HDP’nin yapması gereken toplanan annelere kapılarını açmak, anneleri sabırla dinlemek olmalıydı. 

Sadece taziyeden taziyede hatırlanan, üç günlük yas bitince unutulan annelerin acısına çözüm bulmak yerine bir kesiminden yana taraf olmakla yeni acılar ekleniyor. 

Evlat acısı ile yüreği yanan anneler arasında ayırım yapmak, birini savunup diğerini görmezden gelmek ikiyüzlülüktür.

Acılı annelerin arkasına gizlenip, acıyı siyasi malzeme olarak kullanmak,bundan meded ummak gayri insani ve vicdansızlıktır. Cumartesi Anneleri çocuklarının kemiklerini arıyor. HDP önündeki annelerse bulabilirlerse çocuklarını umutla canlı arıyor.Aralarına fark koymak neden? 

Kirli savaşın tarafları “Sütten çıkmış ak kaşık” deÄŸiller. Yaptıkları ile anneleri kullanıp yürekleri karartıyor.Kirli savaÅŸ devam ettiÄŸi müdderçe anneler aÄŸlayacaktır. 

HDP önünde toplanan annelerin yeri Cumartesi Annelerinin yanıdır.

1 Yorum
  1. Simko Engizek diyor

    Namuslu Kuzey ve Batı Kürdün (Qoçgiri ve Engizek yöresi)düşmanı Lozan’da Ä°ngiliz tarafından kurulan TC!!!
    Son 100 yılda tüm katliam ve hilelerden sorumlu olan CHP ırkçı münkir Parti!!!Sorumlusu Selanikli Ä°ngiliz muhbirin arkasında olan her CHP’li Ä°slam ve Ä°nsan düşmanı!!!
    Sorumlusu Rizespor deÄŸil-o sadece Milli Görüş Kemalist!!!Fakat en büyük sorumlusu Girava Ä°mralı’da keyif çalan münafık göbekli MÄ°T muhbiri-Kürdistan davasını bir Pepsi ve bir Kebap uÄŸruna satan Türk uÅŸağı ve Krypto Kemalist!!!Parti içinde ve Kuzey Kürdistan’da saÄŸlam aile bırakmiyan-canı estikçe vuran ve katleden Halfeti çakalı!!!!Sülalesi canı cehenneme!!!
    Kürdün kurtuluÅŸu Azad ve Serxwebun Kürdistan-kengi Amed’de Ala Welat dalgalanırsa-o zaman tüm canlar ve maÄŸdurlar huzur ve barışını bulacak!!!
    Kim Azad Welat’a karşıysa-o hak tarafından cezasını bu diyarda bulacak!!!

    Kürdün en büyük düşmanı Kürdlük ile gezen Yezid-ve onları mutlaka ölüm ile ödüllendirmek lazım.

    Welat’a ihanet-Ata ve Ana’ya ihanet!!!

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

eighteen + twelve =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla