Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

HDP’ in İçler Acısı Durumu

Vengma: HDP bir zamanlar Diyarbakır’da oyların yüzde yetmiÅŸini alabiliyordu, belediye baÅŸkanlarının tümü HDP den seçiliyordu. Ä°stediÄŸi zaman Diyarbakırda 1 Milyon insanı sokaÄŸa döküyordu.

HDP nin ipi başkalarının elindeydi, onlar da halkı kandırıyordu. Başkalarının ipide düşmanlarımızın elindeyidi.
Evirdiler çevirdiler, gençleri öldürdüler, halkıda darmadağın ettiler.

Bu gün devlet, halkın evlerini yıkmak isterken, güya halkın evlerinin yıkılmaması için eylem yapan HDP milletvekilleri, sur içinde oturma eylemi yapmaya başlamış, halk da onlara destek vermiş, vermişte polis bırakmamış kimseler  milletvekillerinin yanına gitsin, milletvekilleri tek kalınca devlet suyu kesmiş, milletvekillerinin susuz kaldığı yerde, halk illegal yollardan milletvekillerine içme suyu taşıyormuş, vay lemıney, nerden nereye düştük? Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş!

Bu resimde oturma eylemi yapan milletvekillerine bakın, destek veren halkı seyredin, ahmaklığın derecesini görün, ardından da “Vır at” haber ajansının haberini okuyun:

“Sur’un AlipaÅŸa ve Lalebey mahallelerine sabah saatlerinde çok sayıda zırhlı araçla gelen polislerin, yıkılacak evleri bariyerlerle sarmasının ardından baÅŸlayan gerginlik sürüyor. Halk evlerini yıktırmamak için direnirken, Sur’un Yıkımına Hayır Platformu’nun çaÄŸrısı üzerine çok sayıda kiÅŸi mahalleye geldi.

Alipaşa Mahallesi’ne gelen HDP milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Ziya Pir ve İmam Taşçıer, Sur Platformu bileşenleri ile birlikte oturma eylemi başlattı. Alipaşa Mahallesi Talu Sokak’ta (Meydana Çeleka) oturmaya başlayan vekillerin bulunduğu yere kimse alınmazken, basın mensuplarının da içeri alınmadığı mahallede eylem sürüyor. Polisin zoruyla boşaltılan bazı evlerdeki yıkım da sürüyor.

Günlerdir suları kesik olduğu için cami ve kiliseden ihtiyaçlarını karşılayan halk, buradaki suyun da kesilmesi üzerine su tankerinden bidonlarla su taşımaya başladı. Abluka başladığı sırada evlerinde olmayanların, evlerine girmelerine de izin verilmiyor. Halk ise bariyer önünde bekliyor.

Olanları anlamlandıramayan Sur’un çocukları ise polis bariyerleriyle oynarken, HDP’li vekiller yıkılacak evin önünde oturuyor.”

 Vır At haber ajansı

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

19 − eight =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla