Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Fotoroman Kralı Abdullah

Cem Canpolat / Dağda taşta yatan, açlık ve susuzlukla cebelleşen gerillaların maceralarını biliriz.

Çığ altında kalıp can veren hevallerimizin öyküleri dinlemişiz.

Düşmana teslim olmamak için son kurşunu kendine sıkanları…

Bu insanları saygıyla anarak yazıya başlamak istiyorum.

Abdullah Öcalan’ın 250 tane fotoğrafını inceledim bu hafta. Bunların çoğu daha Google’da yoktu galiba. Aman haa, Abdullah Öcalan’ın verdiği poz sayısı 250 değil. Sakın ha, yanlış anlamayasınız. Ben bir gecede 250 tanesini buldum, inceledim diyorum.

Bunda ne var diyeceksiniz?

Şu var: Silahlı mücadele veren, dört bir tarafı puşt zulası olan Kürdistan coğrafyasında bir insan böyle bir örgütü yönetirken nasıl bu kadar çok poz verir diye düşündüm.

Oysaki GİZLİLİK bu örgütlerin amentüsüdür. Pekii nasıl oluyor da bu adam bu gizliliği hiç iplememiş?  Suriye’de, Bekaa’da bulunan her kes bilir ki Öcalan’ın dibinde bir kameraman sürekli onu çekerdi. Bu yazdığım sır değil, oraya gidip gelmiş herhangi bir insana bunu sorun, hemen bunu söyler size.

Dünyada fotoğraf çektirme rekoru belki Öcalan’da değil ama, kendisi o rekor sahibine yakındır. Gelelim pozlara. Sıçmak ve sevişmek dışında hangi hali yok ki hazretin! Benim incelediğim bu pozlar Öcalan’a muhalefet eden bir sitede değil, bizzatihi kendi yayın organlarındaydı.

Ben olsam ölen onbinlerce Kürt genci adına utanırdım o pozları oraya koymaya. Birileri dağda bayırda açlıkla susuzlukla boğuşurken, çatışmaya, ölmeye giderken bu adamın verdiği pozlarla nasıl bir hayat yaşadığı hakkında yeterince bize bilgi veriyor.  Hani şair diyor ya, “kimimiz nutuk söyledik, kimimiz öldük bu vatan için”, işte bu pozlar bu mısraları hatırlattı bana. Yine çok bilinen bir şeydir, Öcalan’ın futbol ve Galatasaray sevgisi… Gerillalar ölümle sınanırken o, televizyonu açar futbol izlerdi.

Suriye’de yaşayıp savaşın kahramanı olmak öyle bir şeydi. Ölen her kes senin “önderliğinde ve yüceliğinde yaşıyordu ya, boşver gitsin gerisini”

Neyse… Anlayanlara 1 tek fotoğraf karesi de yeter, ama anlamak istemeyene sen dünyaları da versen ne fayda!

Bu haramzadenin fotoğraflarından birkaç kare paylaşıyorum. İstisnasız hemen herkes tığ gibi inceyken bu adamın semirmiş, yağ bağlamış göbeğine dikkatle bakın lütfen. Birileri açlıkla ölüm arasında git gel yaşarken, bu sahte peygamberin fotoğrafları, onun konforu hakkında bize çok şey söyler.

Her yerde poz veriyor. Kayanın üstüne çıkarken poz, top oynarken poz, yol kenarında poz, harabeleri gezerken poz, kaleyi gezerken poz!

Be adam, bu ne rahatlık!

Başka örgütlerin liderleri yeraltına çekilirken, sen ortadoğu’nun orta yerinde nasıl da gidip turistik yerleri gezdin. Nasıl o kadar poz verdin. Gerillaların arasında gezerken, bir grupla yürürken, her yerde ve her an bir fotoğrafçıyla görüntülenmek, bu nasıl bir narsistlik!

Eli silahlı militanlar arasında nasıl da haykırıyor pozları: “Ben buraya ait değilim, ben bir savaşçı değilim, pozumu verir, birazdan çeker yuvama giderim, siz burda devam edeceksiniz, ben değil”

1 Yorum
  1. Simko Engizek diyor

    Neyse… Anlayanlara 1 tek fotoğraf karesi de yeter, ama anlamak istemeyene sen dünyaları da versen ne fayda!

    be guman tu rast dibeje birez canpolat!

    son resim´de kim var?

    mustafa kemal öcalan,diyap aga kaytan ve piro welat bi nave HAMILI YILDIRIM (KAZIM)!!!

    ape selim´in kitapinda okudum:

    Esat Oktay Yıldıran İşkence konusunda
    Beşar Esad karşısında Peygamber sayılır.”

    HAMILI YILDIRIM (KAZIM)

    bu iblis öcalan bizi ne hale soktu-böyle bela,musibet ve iblis KÜRDISTAN görmedi.

    gecen serxwebun sitesinde resimlere baktim-sehidler resimlerine,hüngür hüngür agladim.dile min xwin digiri!!!
    dile kolay-50000´den fazla sehid-ve öcalan kardesleri arti qandil ve hdp.

    tahminime celal talabani takimi bir gün bu iblis´i (talabani ve öcalan isimler kürdistan´da imha edilsin-yolumuz acik) ziyaret etmisti.

    serxwebun gazetelerine baktiklari zaman:

    talabani takimindan biri: her ikinci sayfada senin resmin var-bu nedir?
    iblis ne dedi:benden kaynaklanmiyor-arkadaslar yapiyor ve basiyor.”

    öcalan budur!!!böyle bir iblis kürdistan görmedi.bi xwedi görmedi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

thirteen − twelve =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla