Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

EL-ENFAL=JENOSÄ°D


Yıl 1988,Åžubat ayı. Yer Güney Kürdistan, “Medeni” batının üretip geliÅŸtirdiÄŸi, diktatör Saddam Hüseyin’e verdiÄŸi kimyasal silahların baÅŸta insanlar olmak üzere bütün canlılar üzerinde denendiÄŸi tarih.
Sokakta oynayan, annesinin kucağında süt emen, hayvan otlatan çocuklar aileleri ile birlikte “Anne elma kokusu geliyor”son sözlerini söyleyip aldıkları her solukta ciÄŸerleri yanarak katledildiler.
Katliam sırasında anında ölenler şanslıydı.Yaralı kurtulanlar vücutlarında oluşan yanıklar nedeniyle müdahale yapılmasına izin verilmediği için günlerce acı çekerek yavaş yavaş öldüler.
Kıyımdan kurtulanlar dağlara çekilip açlık ile başbaşa kaldılar. Sağ kurtulupta esir alınanlar toplanıp bilinmeyen yerlere götürülerek diri diri toprağa gömüldüler.


Yıllar sonra 180-190 bin kiÅŸinin katledildiÄŸi gerçeÄŸi ortaya çıktı.Eylül ayına kadar devam eden bu katliamın amacı yaÅŸam alanlarını yakıp-yıkmak, bitki-hayvan ne varsa kimyasal silah ile soluk alan her canlıyı yok ederek Güney Kürdistan’da yaÅŸayan kürt halkını imha etmek,edemediklerinide göç ettirmek, topraklarını yaÅŸanmaz hale getirmek.
“Sunni” diktatör Saddam’ın yaptığı bu katliam Güney Kürdistanda yaÅŸayan farklı inanç gurupları ve halklarda aidiyet duygusunu yok etmeye konan son noktadır. Bu gün Ä°ran molla rejiminin etkisine giren Irak yönetimi Saddam yönetiminin izinden gitmekte. Ä°ran yönetiminin oluÅŸturduÄŸu Ä°ÅŸid’den farkı olmayan HaÅŸdi-Åžabi gibi sivil milislerden oluÅŸan terör örgütlenmeleri ile yeni katliamları hazırlamak peÅŸinde. Güney Kürdistan’da yaÅŸayan halklar hala tehdit altında ve yeni katliamlara açık.


Bağımsızlık için yapılar referandumun amacı, çıkan %92.3 EVET oyunun nedeni Irak ile birlikte yaşamaya olan kaybolan inancın yorum yapmaya meydan bırakmadan artık mümkün olmadığının kanıtıdır.
BaÅŸta B. Milletler olmak üzere “Medeni” batı dünyası yöneticileri bunları görüyor, biliyor ve bu gerçeÄŸe sessiz kalıp karşı çıktılar.
Biz gördük ve biliyoruz,artık sesiz kalmayalım.Kürt anaları, kadınları yas tutarak karalar giymesin.
Güney Kürdistan, halkları hep beraber oluşturdukları federal sistem ile Ortadoğuya örnek olmuş, müdahaleler ile engellenmesine rağmen dik durmasını bilmiş,bağımsızlıpı hak eden bir ülkedir.

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

two × four =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla