Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Dersim Tertele Madalyası

Vengma, Mustafa Kemal’in emir ve talimatıyla Dersim’de “tertele” (katliam) oldu. Mustafa Kemal’in manevi kızı Sabiha Gökçen uçakla Kutu Deresini bombaladı. Celal Bayar ve Ä°hsan Sabri ÇaÄŸlayangil Dersimlilerin fareler gibi zehirlendiÄŸini yazdılar.

Kemalistlerin Dersim’de katliam yaptığını, Kemalistler dışında Dünyada duymayan kalmadı. Bu günlerde katliamı yapanlara o günlerde Mustafa Kemal imzalı madalyalar verildiÄŸini Tarihçi Taner Akçam’ın bu madalyaları kendi Facebook sayfasında paylaÅŸtığını gördük

Taner akçam: “Dersim soykırımı sonrası, “3. Ordu Manevrası” hatırası olarak hazırlanmış, M. Kemal Atatürk imzalı madalya. Bir arkadaşım yolladı. Ben daha önce görmemiÅŸtim. Belki bilenler daha önce çok paylaÅŸmışlar ve üzerine tartışma da yapmışlardır. Resmin üzerindeki “Dersim Soykırımı” ibaresi sonradan eklenmiÅŸ. KeÅŸke yapmasalar, orijinal halini bıraksalardı… Konuyu uzmanlarına bırakıp, paylaÅŸmak en doÄŸrusu olur diye düşündüm.”

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

20 − eighteen =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla