Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

DemirtaÅŸ’ın Tiyatrosunun Tiyatrosu

Vengma yorum / Selahattin DemirtaÅŸ’ın cezaevinde yazdığı Devran adlı öykü kitabı Tiyatro oyunu oldu. Basından aktarılan bilgilere göre tiyatro sanatçıları Selahattin DemirtaÅŸ’ın yazdıklarını sahnede jest ve mimiklerle okumuÅŸ öyküleri canlandırmışlar.

Buraya kadar normal, bundan sonrası tartışma yarattı. Tiyatronun kendisi değil, tiyatroyu izleyenler, bazı kesimleri rahatsız etti.

Ä°zleyenler arasında CHP Genel BaÅŸkanının eÅŸi, Ä°stanbul Belediye BaÅŸkanının eÅŸi, Selahattin DemirtaÅŸ’ ın eÅŸi, HDP’nin eÅŸ baÅŸkanı Pervin Buldan, bunların yanında oturan ünlü sinama oyuncusu Kadir Ä°nanır olunca, iktidar tarafı rahatsız oldu ve İç iÅŸleri bakanı Süleyman soylu Kadir Ä°nanır’ı hedef alarak konuÅŸtu.

Kemalist kesimin Selahattin DemirtaÅŸ’ın sahnelenen oyununa gitmesi, dayanışma göstermesi karşısında Kürtler sevinmeli mi, üzülmeli midirler, pek bilemiyoruz?

Ama ortalıkta çözülmemiş bir Kürdistan sorunu var ve bu sorunu çözümsüz hale getirenlerin bir tarafı da kemalistlerdir.

Kürtleri katledenlerin başında Kemalistler vardır. Son 20 yıldır islami kanat Kürtleri katlediyor.

Şimdi Kemalist kanat yanımıza oturup acılarımızın tiyatrosunu izliyor.

Buna sevinelim mi üzülelim mi?

Gördüğümüz gibi buna sevinenler de üzülenler de vardır. Biz Kürtlerin halini Selahattin DemirtaÅŸ’ın anlattıkları deÄŸil, asıl bu tiyatro anlattıyor!

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

fourteen − 8 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla