Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR ÇÖZÜMSÜZLÜK ÜRETMEK İÇİN KULLANILIYOR!

Yılardır resmi ideoloji ülkeyi yönetmekte dara düştüğünde dikkatleri başka yönlere kaydırmak için yapay gündem yaratmak dahil ustalıkla kullandığı (6-7 Eylül olayları gibi) çok malzeme var. İvedilikle çözüm bekleyen bir sorunun önüne tali bir sorun çıkarılarak hep geçiştirilmek tercih edildi, istenildiğinde bazı sorunlar kaşınarak gündeme taşındı.

Bu güne kadar bilinen sorunların başında gelen ve “Milli Birlik ve Beraberlik için gerektiÄŸinde kullanılmak üzere çözümsüz bırakılan 3 K var.

Bunlar önem sırasına göre : 1.Kürd, 2. Kızılbaş (Alevi) ve 3. Kıbrıs (Dolayısı ile Ege) sorunu.

Kürd sorununu artık bu saatten sonra bırakın kullanmayı artık ötelemek bile mümkün değil. Çünkü bu sorun önüne geçilemiyecek kadar gündemde ve haklı ulusal talebleri ile geriye dönüşü mümkün olmayacak şekilde çözüm bekliyor.

Ä°stensede, istenmesede Kürd’ler ve sorunları artık dünyanın ve Türkiye’nin gündeminde.

Geriye kalan 2 K’dan biri olan KızılbaÅŸ sorunu acaba yeniden kaşınarak gündeme alınmak mı isteniyor?

Bunu anlamak için Alevi olmaya gerek yok. Mısır Faravunlarının katliam için Musa yandaÅŸlarının evlerine attığı gibi Ä°zmir’de Alevi (KızılbaÅŸ) olanların evlerine durup dururken geçmiÅŸteki acı olayları anımsatacak ÅŸekilde çarpı iÅŸareti atılmış.

1400 yıl öncesine dayanan bu sorunun kaynağı inkar ve yok saymaktır. Yunus Emre’ye, Aşık Veysel’e ve daha nicelerine sahip çık, inançlarını yok say? Alevilerden alınan vergiler ile maaşını alanlar üstüne üstlük Cem Evlerini ve ibadet biçimlerini kabul etmiyor, yok sayıyor. Tuhaf deÄŸil mi?

Kabul edilmiyorsan, ayrı tutarak ötekileÅŸtirmiyorsan Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkablığına hazineden ayrılan (çoÄŸu bakanlıkların bütçesini aÅŸan) ödenekten Alevi’lerin ödediÄŸi vergiler muaf tutulsun.

Alevi’leri ve inançlarını dışlayıp günün moda deyimi ile “yok” saymak ile asırlardır yapılan katliamlara raÄŸmen bir yere varılamadı, varılacağıda yok.

Osmanlı Alevi’leri kanlı seferler yaparak kuyulara doldurdu. Yine Safevi’ler Sunni inancında olanları kaynar kazana attı. Bu sorunu yaratanlar gerektiÄŸinde ÅŸiddet kullanarak katliamlar yapan Alevi’leri ve inançlarını yok sayanlardır.

Herkesin farkında olduğu bu sorunu gündem yaparak çözüm getirmek yerine bu şekilde kullanmak yeni acılara ve geçmişte yaşanan benzeri olaylara kapı aralamak demektir.29.Kasım.2019

1 Yorum
  1. Simko Engizek diyor

    Alevi kesimine AKP döneminde verilen hizmet, saygı ve hürmet 90 yıllık Kemalizm faşizminde görülmemiştir.
    Aleviler yolunu belli etmeli.
    Ben kimim?Benim kitapım nedir?Benim imanım kim???
    Aleviler hem Ä°slam dini ile dalga geçiyor hem de Cem Evlerinde utanmadan bir münkir faÅŸist Ayyaşın resmini asiyorlar. Yani Hazreti Muhammed (s.a.v.) ve onun ümmetine binbir küfür ve hakaret sayan bir Ä°ngiliz Ä°ÅŸbirlikçi FaÅŸistin suratı Cem Evlerde asılıyor.Bu saptırmak ve üçkağıtçılıktır.Yolunu Anıtkabir’de kayıp eden soytarıların iÅŸi.En büyük Liderleri Kemal KılıçdaroÄŸlu!!!
    Alevi Kürdlerin yolu ve yurdu Kürdistan ve Kürdçe Dem’dir-bizde Cem yok-Dem var!
    Semah Kurmanci ile dönerdi-onu da imha ettiler.
    Yani Alevi iro Kemalist Türkü olmuş.Alevi Türkler benim muhatapım değil.Keşke Alevi Türkü Seroke ne mir İbo Kaypakkaya gibi olsa!
    Alevi Kürdü eÄŸer dönecekse-özüne ve sözüne/Kurmanci ve Zazaki ile döner Kürdistan’a!!!

    Türkiye de Kürd ve Alevi sorunu yok-Kürdistan sorunu var.
    Aleviler adam olsun-bir münkir alçak ayyaş Faşistin yolunu tutmasın-İslam dinine saygılı olsun.

    Bu ÅŸekilde Ä°ran’da yaÅŸamiÅŸ olsaydı Aleviler-Alevi orada kalmazdı.
    Niye?
    Çünkü en fanatik Ehl i Beyt Müslüman’ı orada-günde 3 defa namaz kılıyor!!!

    AKP döneminde hiçbir dil ve ya din yasak değil!!!

    Doğru ya doğru-kim söylerse!

    Aleviler TC’de en son aÄŸlayak toplum.

    Müslüman Kürdler onları Amed’de Belediye BaÅŸkan seçiyor fakat Tunceli’de sırf Müslüman olduÄŸu için gider CHP’ye oy verir.

    Bu numara bende sökmez/Kürdistanlı insanı hem Kürd hem de Müslüman.Ezici çoğu-İmralı gibi Kürd olmaktansa Melle Timoki gibi gariban bir Müslüman Kürdü olmayı tercih ederim.

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

14 − four =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla