Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Benim Adım Terörist

Mesut Zilan / ‘Mithat Sancar (1963, Mardin), Türk vatandaşı Arap[1] asıllı siyasetçi, milletvekili, akademisyen ve yazar. Siyaset bilimi, insan hakları ve devlet kuramı konularındaki uzmanlığıyla bilinir. 23 Şubat 2020’de Halkların Demokratik Partisi eş genel başkanı seçilmiştir.[2]”Google’ye ’’Mithat Sancar kimdir’’ yazdım, karşıma üstteki satırlar ile başlayan bol lakaplar ile uzunca bir profil çıktı.

’’1963 Mardin doğumlu Türk vatandaşı Arap… ’’ ile başlayan serüvende ki en yeni lakabı ’’Kurd Partisi’’ bir Partinin Başkanı!Nazar deymesin, birbirinden renkli ünvan, kimlik ve kasketleri varmış Mithat Bey’in. Ama ortaklaştığımız bir nokta var, doğum yılımız ve doğduğumuz topraklar. Ikimiz aynı yıl (1963) KURDİSTAN da doğmuşuz.

Mithat Bey Mardin’de Arap, ben Malazgirt’te Kurd olarak. Şimdi, o benim başkanım, ben onun teröristiyim! Aslında benim adım ve kimliğim birdir, tektir, aynıdır! Lakin bu Devlet (ve iktidarın şu, bu kökenli vatandaşları), dönemin koşul ve gereklerine bağlı olarak her defasında bana bir lakap takar. En yeni lakabım ’’TERÖRİST’’! Doğuştan öyleyim.Öyle doğdum, ’’TERÖRİST’’! Sicilime gir bak, ’’Terör örgütü elebaşlarından olup…’’ yazılıyor.Atalarım, Ağrı’da, Dersim’de, Piran da’’EŞKİYA’’YDILAR.49’lularım,

’’BÖLÜCÜ’’!, Ben ’’ANARŞİT’’ doğdum! Malum, Eşkiyanın torunları, bölücülerin çocukları bu çağın literatöründe ’’TERÖRİST’’ olurlar. Ama biz, hep aynı Kimlik ve kişiyiz Mithat Bey, KURD!(İstersen, MIT’e de, başkanı olduğun Meclise de, Türk Dil Kurumuna da sor!) O nedenle, gurur ile; Gerilla’yız, Şervan’ız, Peşmerge’yiz. Bunun için PeKeKe’yiz, YePeGe’yiz, YePeJe’yiz.Biz Ezidi’yiz, Alevi’yiz, Zaza’yiz, Kurmanc’iz…BİZ KURD’üz! Kurd doğmuşuz, Kurd kalacağız, Kurd öleceğiz!

Biz, bize türlü yollardan dayatılan kimliklerin hiç birini kabul etmeyeceğiz, kimsenin ‘’kökenli vatandaşı’’ olmayacağız! Biz, bize ne için terörist dendiğini de, buna alet olup sebebiyet vereni de, bunun postacılarını da, legal alandaki figüranları da… bir bir biliriz. Başımıza atanmış bütün kayyımları tanırız. Sana kadar, tek tek isimlerini sayabiliriz. Mithat Bey!Biz, 40 yıldır hiç bir vasfı olmayan, karanlık bir el tarafından yönetiliyoruz. Bize açıktan atanan kayımları bilmediğimizi mi sanıyorsun!Ama senin taşıdığın o lakapların nerdeyse tümü, genellikle bir yemin töreninde, şeref ve namus üzerinde yapılan bir yeminin ardında ulaşılan lakaplar olması nedeniyle, Ben Kurd’e değil, ettiğin o yeminlere bağlı kalmanı hatırlatma gereğini görüyor ve seninle konuşmak istiyorum.

Farz et ki bir dershanede, Sen Prof., Dr., Akademisyen, öğretmen… ben de ‘’Hevalê têror” (malum, hikayesini duymuşsundur). Ayrıca, beni temsil eden bir Partinin Başkanı olman nedeniyle (de) sorma hakkım var: Şimdi Hocam! Varlık sebebini borçlu olduğu Ulus’a çıkıp diyor ki bir Parti; ’’Sen bana oy ver, kan ver, can ver, benim için hapse gir, bedel öde ama ben senin Partin değilim, kimliğine sahip çıkmayacağım, senin dışında herkesin haklarını savunacağım ve sen buna ’’he, ma ne farq eder’’ de’’ diyor!?Ve sen şimdi bu böyle bir halkın öyle bir Partisinin başkanısın!Toplam sayıları bir kasabanın nüfusunu geçmeyen Arap milletinden birinin, nüfusu 50 milyonu aşkın bir Ulusun başına başkan oluyorsa, yapılıyorsa… böyle bir durumun oluyor olmasına…

Şimdi o ettiğin akademisyen yeminlerinin bağlı kal ve cevap ver.a) Bu normal midir ‘Hocam’? b) Dünyanın neresinde görülmüştür bu? var mıdır benzer bir örneği? c) Hangi ideoloji, inanç, kültür, insani ve vicdani kriterlere göre revadır bu?Hocam! Başka hiç bir partide olmayan bu ’’Uzlaşı Kurulu’’ kimdir? Ne için ve hangi amaç ile kurulmuştur? Kimleri uzlaştırıyor, kimden talimat alıyor? Neden her defasında Kurd olmayan biri üzerinde uzlaşılıyor?Mesela, seni başkan yapma fikri nereden çıktı, kimden geldi, hangi kimliğine geldi? Siz bütün o kimliklerinizle, gerçekten bu oyunu göremiyor musunuz?

Görmüyor musunuz?Göremiyorsanız, yuh olsun o diplomalara!Görmüyorsanız, yazıklar olsun o lakaplara! Artık sana Hoca diye hitap etmeyeceğim!Şimdi gelelim o kabak kokan ’Terörist’e.Malum, seçim veya cunta. Türkiyenin gündeminde bu iki durum birden vardır. Her iki durumda da Kurdler, Kurd oyu, Kurd potansiyeli belirleyicidir. Her zaman ki gibi.Bu nedenle, çok yoğun bir zemin çalışması yapıldığını görüyoruz – ki sen de, senden isteneni yapmaya çalışıyorsun, mesajlarını alıyoruz!Evet! Ortada bir terörist vardır. O terörist, kendisine terörist denmesini, öyle hitap edilmesini kabul etmiştir.

Mithat’ın Başındaki böyle düşünüyorsa!

Ama bu, o terörist ile ona bu lakabı veren devletin arasında danışıklı bir alış veriştir. Tıpkı senin gibi. Sen, ’O teröristten talimat aldığı’’ ithamı ile anılan ve damgalanan bir Partinin (eş) Başkanısın, aynı zamanda Meclisin de yardımcı başkanı…!?O meclis, Kuerdlerin ülkelerinin Güney ve Rojava parçalarını işgal etme teskeresi veriyor…!?O meclis (ve o ’Kurd Partisi’) Roboski’yi sormuyor, üstünü örtüyor…!?O Partiyi de, Partiden yaşamını idame ettiren parazitler de Demirtaşın sayesinde oralara geldiler, ama Demirtaş zindanlarda ve bu HDP bir tek gün bu Demirtaş için kılını kıpırdamıyor…!?

Ve yarın, Kurdleri şu, bu Türk ittifakları üzerinde bölüşmek için Diyarbekir’e, Mardin’e, Van’a oy istemeye gideceksiniz!?Ya siz kimin aklıyla oynadığınızı sanıyorsunuz? Bütün o lakapları taşıyan bir adama:Sen, bütün bu oyunları görmüyorsan, o lakaplara laik değilsin, bir an önce yeminlerini geri al! Ama biz, gerçek Teröristi de Kayyım’ı da biliriz!Son olarak, Arap kimliğine şu soruyu sormadan edemiyorum:Mithat Bey. Şu HDP oyunu Filistinde, senin soydaşlarına oynansa, ne derdin, nasıl bakardın, nasıl davranırdın? Kral Çıplaktır Mithat Bey!

2 Yorum
  1. Barzan diyor

    Bawer heval.
    Siz Melezgirti bir Kùrdsùnùz.
    Onlar Arab islam istilasindan kalma bir Arab.
    Sizin Hesenanli bùyùkleriniz,biz Kùrdlerin §airinin deyimi ilà merasimsiz ve torensiz hemde mezarsiz gomùldùler.
    Garib olan,Tùrklerin Tùrkcùleri Tùrk deyil.
    HDP,te sozcù ve temsilci Kùrd deyil.
    Siz seranser Kùrdistani vatan bilensiniz.
    Onlar vatanimiz Kùrdistani Tùrk ve Tùrkiye biliyor.
    Asalet ve milli mùlke varis sorunu bunlar.
    Siz Kùrdistana pe§mergelik yaparken onlar i§galciye Tùrklùk yapanlardir.
    Bu fark siyasi §ahsiyet sorunudur.
    Biz Kùrd ve Kùrdistaniyiz.
    Onlar kendilerinin kimligini dahi kabul etmez bilmem neyler.

  2. Simko Engizek diyor

    Rıza Altun gibi bir Kryptokemalist Bektaşi Devşirme Dönme Türk Kürd ve Kürdistan adına konuşacak son Öcalan kasa bekçisi bile değil çünkü adam değil.Rezil bir hain ve düşkün.
    Anasına saygım olmasa daha ağır yazacağım.
    Münafık göbekli Kemalist Öcalan Şam’da basına derew söylerken, arkasında Topal Osman gibi duran Rıza Altun.Öcalan zıkkımlanmaktan şişmiş,Demirel gibi giyinmiş,saçlar boyanmış-Cengiz Çandar ve Can Dündar’da oradaydı-sanki Talabani (İrak) gibi yakında TC Cumhurbaşkanı olacak,ha bire atıyor.
    Eeee arkası sağlam-MİT ve Mukhaberat.
    Rıza Altun ne durumdaydı-bir kemik olmuştu.

    PKK devrimcileri kemik iken,Öcalan,Perinçek ve Küçük gizli odalarda,Whisky,Rakı çekerlerdi,Kürdün dinine küfür ve hakaret ederlerdi,Rojava Kürdler ile dalga geçerdiler,ha ha ha hi hi hi hi,Mustafa Kemal’ı göklere çıkartmak için ağızları Rakı kokarak yarışa girerlerdi.

    Öcalan bir Yezid olsa yine iyi-Öcalan bir şeytan ve iblis’dir.Kürdlüğü rezil eden bir parasit.Kürdlük ve Kürdistan ile dalga geçen bir Kemalist uşağı.

    Dikkat ederseniz bu bir Alevi refleksi-Öcalan-Karasu-Kaytan-Altun.Dedeleri Türkçe bilmezken hepsi başımıza bela,musibet ve Nutuk kesildi.Kürdistan Hacı Bektaş Dergahından mezun olan Kemalist Öcalanlarına ne selam verir ne de bir bardak su verir-yolda geberse bile.
    Ama az kaldı-Qandil son Anıtkabir turlarına çıkıyor.

    Üç tane Batı Münkir taşeronu Kürdlere,Rumlara,Ermenilere ve Süryanilere bela
    ve musibet oldu:

    1)İttihad ve Terakki (1908-Selanik-Siyonist Faşist münkir güdümlü İngiliz taşeronu)
    2)Kemalizm (1923 Lozan-Selanik-Siyonist güdümlü İngiliz taşeronu dönme Mustafa Kemal ve Hahambaşı Haim Naum artı ne kadar arsız,alçak ve parasit Kemalist Kürd varsa Lozan’da ha bire sattı)
    3)Kemalist torunu Öcalan,Qandil artı HDP (1999)

    Öcalan sülalesi Kürdistan tarihinde bir Muawiye Yezid çetesi olarak tarihe girecek.
    Zaten Halfeti-Birecik’den bir doğru dürüst adam çıkmadı ve çıkmaz.

    Öcalan-Topal Osman-Karayılan-Numan Uçar/bü dört tane iblis eğer Kürdlüğü temsil ediyorsa ben Kürdlüğü bırakıyorum.
    Bunlar ile Balkon’da bile volta atmam, çünkü arkanı dönsen bıçağı yersin.

    Kürdistan’da sevilen ve sayılan Komutan Erdal Sincer’i 2003’de Qandil’de vurdurtan ve sonraki Kamera önünde timsah gözyaşları döken Çakal Carlos Karayılan.
    Ben umutmadım ve unutmam Kürdistan devrimcilere ve değerlere yapılan hainliği, puştluğu ve pusuyu.

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

nineteen + four =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla