Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

AB’den Ä°ran’a yaptırım kararı


Danimarka DışiÅŸleri Bakanı Anders Samuelsen, Avrupa BirliÄŸi’nin (AB), Ä°ran istihbarat servisine yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Danimarka DışiÅŸleri Bakanı Samuelsen, Twitter’dan, kendi topraklarında suikast giriÅŸiminde bulunduÄŸu iddiasıyla İran‘a yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Samuelsen, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Avrupa dış politikası için önemli bir zafer. AB, Ä°ran istihbarat servisine, Avrupa topraklarında suikast planladığı için yaptırım uygulamaya karar verdi. Bu tür davranışların AB’de kabul edilmeyeceÄŸini göstermek için çok güçlü bir karar.” 

Danimarka DışiÅŸleri Bakanlığının internet sitesinde, Ä°ran Ä°stihbarat ve Güvenlik Bakanlığına baÄŸlı, İç Ä°stihbarat Müdürlüğü ve BaÅŸkanı Said HaÅŸimi Moghadam’ın, AB’nin terör örgütleri listesine dahil edildiÄŸi açıklandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samuelsen, baÅŸka hiçbir ülkenin istihbarat biriminin AB’nin terör örgütleri listesinde olmadığına dikkati çekerek AB olarak, Ä°ran’a çok net bir sinyal verildiÄŸini kaydetti.

Danimarka, Ä°ran’ın eylülde kendi topraklarında suikast giriÅŸiminde bulunduÄŸu iddiasıyla AB’de bu ülkeye yaptırım için destek arıyordu. 

OLAY

Ä°ran, terör örgütü olarak gördüğü Ahvaz’ın KurtuluÅŸu için Arap Mücadelesi Hareketi’nin (ASMLA) Danimarka liderini öldürmeye çalışmakla suçlanıyor. 

Danimarka’da 28 Eylül 2018’de gerçekleÅŸtirilen operasyonda, “bazı kiÅŸileri öldürmeye çalıştığı” iddia edilen Ä°ran istihbaratına mensup bir kiÅŸinin yakalandigini açıklanmıştı. 

Ä°ran’ın güneydoÄŸusundaki Ahvaz kentinde, 22 Eylül 2018’de, 25 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi askeri törene düzenlenen saldırının sorumluluÄŸunu ASMLA’nın bir kolu olan Ahvaz Ulusal DireniÅŸi adlı örgüt üstlenmiÅŸti. 

ASMLA’nın kurucusu Ahmed Mola Nissi de 8 Kasım 2017’de Hollanda’nın Lahey kentinde evinin önünde suikasta uÄŸramıştı.

Hürriyet

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

7 + eleven =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla