Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Erdoğan, Öcalan Ve Mozart

VengMa / Rutkay Aziz, Fazıl Say’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı konserine davet etmesiyle ilgili bir soruya, “Yeter ki gitsin cumhurbaşkanı bir Mozart bir Beethoven dinlesin. Belki iyi gelir” demişti. Bu haberi duyan Erdağan kızmış,  AK Parti grup toplantısında köpürmüş ve “Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı’nı Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır” demişti.

Mozart ı dinleyin

Bu sözler karşısından şaşıran Rutkay Aziz, Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi. Erdoğan’a bir şey önermediğini belirten Aziz, “Sadece Mozart ve Beethowen dinler, iyi gelir’ dedim” demiş.

Aha Dede Efendi

Erdoğan bir de “dinlersem ben Dede efendiyi dinlerim,” deyip Rutkay Aziz’i “müsvede” olarak değerlendirmişti.

1991 yılının yaz aylarıydı. PKK / Merkez komite üyesi Mehmet Şener, PKK nin 4. Kongresinde Öcalan’ı eleştirmişti. Mehmet Şener hakkında ölüm kararı çıkaran Öcalan, Bekaa vadisindeki yandaşlarına Mehmet Şener aleyhinde anti propaganda yapımış, “düşünebiliyormusunuz, o kadar ajan ve alçak bir adam dı ki Mozart’ın müziğini dinliyordu.” demişti.

Bu olaydan bir müddet önce Öcalan’la yapılan bir roportaj da en fazla Ümmü Gülsüm’ü dinlediğini söylemişti.

Mozart, Dede Efendi ve Ümmü Gülsüm, Mehmet Şener, Rutkay Aziz, Recep Tayıp Erdoğan ve Abdullah Öcalan. Her kesin dinlediği Müzik, onun kalitesini ve markasını nasıl da yansıtıyor! Müziğin kalitesine bak, adamları tanı!

3 Yorum
  1. Barzan diyor

    Galiba burada sorun yok.
    Ama diyer yazilar için gonderilen yorumlar oylece kaliyor ve §ifre deyi§miyor.
    §ifre kisimdandaki rakamlarda sorun yok ama yazili olunca kanimca Danimarka dili.
    Bunu ingilizce yapmaniz mùmkùnmù?
    Selamla.

  2. Barzan diyor

    Brèzan VengMA yorum size ula§miyor.
    Ilgilenin .

  3. Barzan diyor

    Brèzan VengMa.
    Yorum yazdiktan sonra ,gonderme a§amasinda §ifre sayilarini doldurup gondere bastiktan sonra,hata olu§uyor va kanimca size ula§miyor.
    çùnkù §ifre sayilar deyi§meden ve yorum ula§madan oyelce kaliyor.
    Yada bir §eyler oluyor.
    Selamlarla.

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

11 − 8 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla