Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Türkiyeci siyaset yerel seçimlere ittifakla giriyor

PDK-Bakur; kendisini yurtsever olarak niteleyen bütün Kürdistani grupları ulusal özgürlük anlayışı çerçevesinde ortak mücadele mekanizmalarını oluşturmaya davet etmekte, bu bağlamda önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde yurtsever adayların desteklenmesi için ortak tavır alma çağrısını yinelemektedir.

07.01.2019 tarihinde HDP, Diyarbakır’da parti, dernek ve guruplardan oluşan yedi siyasi çevreyle birlikte bir Kürt seçim ittifakını oluşturduğunu duyurdu. Bu duyuru ile Kuzey Kürdistanlı tüm siyasi tarafların HDP çatısı altında bir araya geldiği ve Kürt ulusal ittifakının kesin olarak sağlandığı algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Ulusal ittifak, siyasi tarafların çelişkilerini bir yana bırakarak ortak amaca yani ülkenin bağımsızlığına ulaşma hedefiyle bir araya gelerek bir güç birliği oluşturulması durumunda söz konusu olabilir. Oysa HDP ve temsil ettiği siyasi gelenek defalarca ulus devlete karşı olduğunu, bağımsız Kürdistan fikrinin gericilik olduğunu açık biçimde deklare etmiş ve kendisini “Türkiyeci” olarak nitelemiştir. HDP, Kürt ulusal özgürlük stratejisini reddettiği gibi Kürt ulusal simgelerine karşı da açık bir karşı duruş göstermektedir. Sözgelimi, HDP, organize ettiği hiçbir mitingde Kürdistan bayrağına izin vermemektedir.

Söz konusu “ittifakın” kamuoyuna duyurduğu metinde Kürt ulusal özgürlük mücadelesinin ihtiyaçları ve amaçları değil, Türkiyeci siyasete uygun olarak Türkiye’nin sorunları gündemleştirilmiştir. Bu bakımdan HDP kendi içinde tutarlı davranmıştır. HDP, Kürt gruplarıyla gerçekleştirdiği bu seçim ittifakı ile yalnızca halkımızın yurtsever duygularını istismar ederek kendisini Kürt birliğini sağlamak isteyen taraf olarak göstermeye ve Türkiyeci çizgisinin mahkûm edilmesinin önüne geçmeye çalışmaktadır. Dolayısıyla, “ittifak” içerisinde yer alan gruplar HDP açısından birer araçtan başka bir şey değildir. Bu grupların yöneticileri ise bu rollerini bildikleri için, HDP’ye hiçbir ilkesel şart koşmadıklarını defalarca ifade etmişlerdir. Anlaşılan o ki, HDP üzerinden Türkiyeciliğin kuyruğuna takılan bu gruplar Kürt ulusal çıkarları yerine bir ilçenin belediye başkanlığını daha fazla önemsemektedirler.

Bu içler acısı tabloyu “Kürdistani ittifak” olarak adlandırmak ülkemize ve halkımıza karşı yapılan bir hakarettir.

Partimiz PDK-Bakur, kendisini yurtsever olarak niteleyen bütün Kürdistani grupları ulusal özgürlük anlayışı çerçevesinde ortak mücadele mekanizmalarını oluşturmaya davet etmekte, bu bağlamda önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde yurtsever adayların desteklenmesi için ortak tavır alma çağrısını yinelemektedir.

PDK-Bakur

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

four × 3 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla