Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Kürtçe konuşmanın bedeli, baba öldü oğlu ağır yaralı


Kürtçe konuşan baba öldürüldü, oğlu ağır yaralı

Sakarya’da Kürtçe konuştukları için silahlı saldırıya uğrayan Kadir Sakçı (43) hayatını kaybederken aynı saldırıda ağır yaralanan oğlu Burhan Sakçı (16) da hastanede tedavi altında tutuluyor.

Olay 16 Aralık Pazar günü Sakarya’nın Hendek ileçsi Yenimahalle Mahallesi Beştepeler Caddesi’ndeki kıraathanenin önünde meydana geldi.

“Kürt müsünüz?

Edinilen bilgilere göre, aslen Muşlu olan maktül Kadir Sakçı oğlu Burhan Sakçı’yı berberden aldıktan sonra kıraathane önünde Hikmet Usta (55) ve yanındakiler tarafından önleri kesildi.
Kürtçe konuşan baba ve oğula “Kürt müsünüz, Suriyeli mi?” diye soran Hikmet Usta, baba ve oğlun “evet Kürdüz” demesi üzerine “zaten sizi sevmiyorum” diyerek hakerat etti belindeki tabancayı çıkarıp ateş etti.

Olayda yaralanan baba-oğul Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Kadir Sakçı yaşamını yitirdi. Aynı saldırıda yaralanan oğlu Burhan Sakçı’nın ise tedavisi devam ediyor.

“Sarhoştum, hatırlamıyorum”

Saldırının ardından Bursa’ya kaçan saldırgan Bursa’da gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre saldırgan Hikmet Usta, “Olay esnasında sarhoştum, hatırlamıyorum” diyerek kendini savundu.

Basına konuşan maktül Kadir Sakçı’nın kardeşi Selahattin Sakçı, saldırganı daha önce hiç tanımadıklarını, kardeşinin bu kişi ile herhangi bir muhabbeti bulunmadığını söyledi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

5 − three =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla