Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Kayıplar Cumhuriyeti

Selahattin Çelik // İktidar, kayıpları ve faili meçhul cinayetleri yapan aygıtı, hesabı verilmemiş suçları miras aldı. Aygıtın içişlerinden sorumlu olanın, çocuğunun, babasının, kardeşinin kemiklerini arayanı, onunla dayanışanı seviyesiz kelimeyle suçlaması, tam bir insanlık ayıbı. Ayrıca kocaman Türkiye’de “Cumartesi Anneleri” ayakta kalan yegane insani tepki platformu durumunda olduğunu unutmamalıyız.

Kürt realitesinin acı yüzü

Kayıplar, Kürt realitesinin son yıllardaki belki de en acı çehresidir. Her bir kayıp olayının hikayesi o kadar ibret verici ki, birini eksik bırakmak, onlara karşı işlenmiş bir suç gibi. Hikayelerinden yüzlercesi, hatta binlercesi elimde. Neticede bu bir makale. Onları burada aktarmam imkansız. Ama bir tanesini sizlerle paylaşmaktan kendimi alamıyorum.

Necati Aydın ve Mehmet Ay, Diyarbakır’da gözaltına alındılar (18 Mart 1994). DGM’de serbest bırakıldılar. Mahkeme kapısında JİTEM timi tarafından kaçırıldılar. Silvan yönünde Pamuk Suyu kenarında kurşuna dizildiler.

Tetikçi Abdulkadir Aygan’ın yaptığı itirafa göre; kendisi, Uzman Çavuş Uğur Yüksel, Uzman Çavuş Abdulkadir Uğur, tetikçi Kemal Emlük, Astsubay Nuri Ateş, Diyarbakır İstihbarat Tim Komutanı Tünay Yanardağ ve (komutan) Abdulkerim Kırca infazı yapmışlardı (Kırca, Ocak 2009’da intihar etti).

9 Nisan 1994’ta köylüler, korkunç manzara ile karşılaştılar. Bele kadar gömülü üç erkek cesedi. Elleri arkadan bağlanmış. kafalarına kurşun sıkılmıştı. Üzerlerinde kimlik yoktu. Birinin parmağında alyans yüzük vardı. Üzerinde Süheyla yazılıydı. Bu Necati Aydın’dı. Diğer ikisi, Mehmet Ay ve Ramazan Keskin idiler. Hep son sözlerini merak ettim. Acaba bize ne mesaj bırakmışlardı?

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

2 + 11 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla