Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

HER SEÇİM NEDEN SURUÇ SEÇİLİYOR?

 

Suruç çobanından köy sahibine, atarabacısından fabrikatörüne kadar akrabalık ve aşiret bağlarının güçlü olduğu bir ilçe. Sıradan birine bile yapılacak bir hakarette olaylar büyüyeceği için deneyim sahibi aklı selim olanlar kolay kolay olay çıkmasına izin vermezler. Bu ilçede herkes birbirini tanıdığı için siyasi tercihinin ne olduğunu, kimden oy istenir, kimden istenmez bellidir.

Böyle bir ilçede, belde tabanca ellerinde otomatik silahlar ile(keleş ) seçim çalışması adı altında, oy istemek bahanesi ile siyasi tercihi belli olan bir esnafa gitmek tehdidtir, tariktir olay çıkmasına davetiyedir. Siyasi tercihi ne olursa olsun aşiret yapılanmasının güçlü olduğu Suruç halkının bunu kabul etmeyeceği,büyük olayların çıkacağı gerçeği bilinmesine rağmen bu yapıldı.

Olayla ilgili resmi kaynakların yaptığı açıklamalar ile halkın, CHP ilçe başkanının açıklamasındaki tezat ve çelişkiler olayın vehametini dahada arttırıyor.

Olay sonrasında gelişmeler, hastanedeki yaşananlara birebir tanık olan doktorların  açıklamaları insanım diyenin kanını donduruyor.

Beni tanıyanlar bilir

HDP’li deÄŸilim,olayı deÄŸerlendirirken ÅŸucu, bucu olmayada gerek yok. Bu olay kan üzerinden güdülen, kandan beslenen “siyasi” anlayışların yarattığı sonuçtur. 

Olayı çarpıtarak halka sunmak, siyasi amaç doÄŸrultusunda kullanmak isteyenleri, “bedeli” ne ise göze alıp deÅŸifre etmek görevdir.Artık göstere göstere “Bu kadarda olmaz” denen olaylar olagan hale geldi.Sıranın bize gelmesini beklemeden buna dur denmeli. 

Siyasi görüşümüz ne olursa olsun adım adım yok edilen hukuk ve demokrasiye sahip çıkma, insan olabilme sorunudur.

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

five × two =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla