Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Ernesto’nun Dağları

Azad Sağnıç //  Siyah kitap yayınları içinde Mayıs 2017’de yayınlanan Aytekin Yılmaz’ın ERNESTO’NUN DAĞLARI Roman çalışmasını bir solukta okudum. Neden bir solukta, nefes almadan okudum. Çok mu sürükleyiciydi? Evet sürükleyiciydi. Ancak bu tek başına yetmezdi nefes nefese okumaya. Elimde okumam gereken onlarca kitap ve üzerinde çalıştığım bir kitap dosyası varken neden Aytekin’in kitabına öncelik verdim.

Aytekin ile Taksim’de bir çay molası verdiğimizde ilk kez yüz yüze görüşmenin verdiği hazla kendisine birçok sorularım oldu. Sorularımın çoğu YOLDAŞINI ÖLDÜRMEK Kitabının yazarını daha yakından tanımak ve kitapla ilgili eleştirilerimi kendisine iletmekti.

YOLDAŞINI ÖLDÜRMEK kitabı için yazdığım “KATİL İLE ÇAY İÇMEK” Eleştirel bir makale yazmıştım. Yazdığım makale ve kitap çalışmaları üzerine uzunca bir sohbetimiz oldu. Sohbet sırasında birçok sorum oldu. Aldığım cevapların bir kısmı tatminkâr oldu bir kısmı da yeni soruları beraberinde getirdi. Ancak benim için çok keyifli bir sohbet oldu. Aytekin ile tanışmakta ayrıca güzeldi. Kendisinden izin isteyip kalktığımda beni mahcup eden eylemini yaptı. Bana “ERNESTO’NUN DAĞLARI” adlı kitabını imzalayıp verdi. Hâlbuki bende ona “Bana Beyaz Bir At Getirin” kitabımı imzalayarak verebilirdim. Düşünemedim işte.

Kendisinden ayrılıp otobüsle eve giderken kitabına bir göz atayım dedim. İşte o kitap beni içine bir anafor gibi çekti. Eve vardığımda kitabın 3/1 ni okumuştum. Evde kitabı tüm gece okuyarak bitirdim. Kitap bittiğinde bir süre daha kitapla birlikte oldum. Çünkü Aytekin’in kitabı her ne kadar roman olarak yazılmışsa bile kuzey Kürdistan’da ki kırk yıldır süren savaşı içerden yazıyordu. Okudum bitti kütüphanedeki yerini alsın türünden bir çalışma değildi. Üzerine uzun uzun iç muhasebe yapılacak bir eser.

Atekin’in yayınlanmış kitapları : Labirentin Sonu, Dağbozumu, Yoldaşını Öldürmek, Sığınamayanlar, Ernesto’nun Dağları. Eserleriyle ezber bozuyor. Okuyun derim.

03,06,2018 İstanbul

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

four − 2 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla