Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Afrin Kaymakam’ı

Adnan GüllüoÄŸlu // Efrin’e kaymakam tayin edilen Mustafa Namık paÅŸanın hizmetlerine ilaveten bölgede asırlardır bilinen zeytin aÄŸacı, üretim ve ekiminde öncü olduÄŸu haberlerde söyleniyor.

Doğru ise Kürdü farklılığı ile kabul eden, inkar etmeyen Osmanlı adına bir Türkmen olan kaymakam tarafından yapılan bu hizmet taktir edilmeli.

Ama bu mantık Efrin’in yerli hakkının çoÄŸunluÄŸunu asırlardan beri Kürtlerin oluÅŸturduÄŸunu, baba Eshet’in çabalarına raÄŸmen deÄŸiÅŸtirilemeyen bir gerçek olduÄŸunu, kürtlere atalarından kalan ve kürtlerin ana yurtları olduÄŸunu, sadece Osmanlının atadığı bir Türkmen paÅŸaya dayanarak inkar etmeÄŸe neden olabilir mi?

Amaç ne?

Bir örgütü gerekçe gösterip bu inkarcı ve devam eden anlayış ve Efrini’ demografisini , tarihini çarpıtmak neden?

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

9 − eight =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla