Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

SERSAXİ

VengMa//   Xeberek gellek xemgin , Ji partîyên Rojhilatê Kurdistanê, Partîya Demokrata Kurdistan ( HDK) di daxuyanîyekê, da eşkere dike kû , îro li devera Balîsan ser bi parêzgeha Hewlêr li nizîk Hotêla Dola Balîsan Fermanarê pêşmergê wanî bi navê Qadir Qadirî rastî êrişekî çekdarî hat û di encamê de Şehîd bû.

Malbata wi u dost u hevalan re sebr u metanet,
jı cenabê wi re; jı xwedayê mezın rehmet daxwaz dıkın.

Serê malbata wi u gelê Kurd sax be.

 Doğu Kürdistan partilerinden Kürdistan Demokratik Partisi (HDK) peşmerge komutanı Kadir Kadiri, Erbil’in Balisan ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Rûdaw’a konuşan HDK Dışilişkiler Sorumlusu İbrahim Zeveyi, “Kadir Kadiri bugün sabah saatlerinde Dola Balisan Oteli yakınlarında uğradığı silahlı saldırıda şehit düştü” dedi.

Zeveyi saldırı hakkında inceleme başlattıklarını, en yakın zamanda olayla ilgili bilgileri paylaşacaklarını söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Raperin Polisi de bugün sabah 07.00’de Kadir Kadiri’nin cesedinin Betwate kasabasına bağlı Herteli köyünde bulunduğunu açıkladı.

Açıklamada Kadiri’nin vücudunda 21 kurşun izine rastlandığı ve olay yerinde boş kovan bulunduğu belirtildi.

Raperin Polisi ayrıca, Kadir Kadiri’nin Ranya’daki adli tıba kaldırıldığını ve olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Geçtiğimiz Perşembe günü de Erbil merkeze bağlı Binaslava ilçesinde Kürdistan Demokrat Partisi – İran (KDP-İ) peşmerge komutanı Selah Abas’ın (53) aracına bombalı saldırı düzenlendi.

Olayda Selah ağır yaralanırken oğlu Sebah (33) hastanede hayatını kaybetmişti.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

eleven − eight =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla