Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Peşmerge’ye Nobel Barış Ödülü

IŞİD’e karşı mücadelede etkin bir rol alan Peşmerge, 2018 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi.
2018 Nobel Barış Ödülü adaylığı başvuruları için bugün son gündü. Norveçli milletvekili Himanshu Gulati’nin başvurusu üzerine, Peşmerge  de bu ödüle aday gösterildi.

Peşmergenin adaylığı konusunda konuşan Himanshu Gulati, “Peşmerge, insanlığın en büyük düşmanlarından biri olan IŞİD’e karşı mücadelede etkin bir rol üstlendi” diye konuştu.

“Onlar olmazsa şimdi IŞİD daha büyük ve daha güçlü olurdu” diyen Gulati, bu yüzden Peşmerge’yi barış ödülüne layık gördüğünü belirtti.

Gulati ayrıca, “Peşmergenin bu ödülü alması, ödediği bedeller karşılığında dünyanın bu güce vediği saygıyı ifade edecektir” dedi.
Himanshu Gulati kimdir?

Aslen Hintli bir ailenin çocuğu olan Himanshu Gulati 16 Haziran 1988’de Norveç’in Lavik kasabasında doğdu.
Norveç İlerleme Partisi milletvekili olan Gulati siyasete başlamadan önce tıp okudu.
24 Mart 2012’de İlerleme Partisi Gençlik Kolları başkanlığına seçildi.
Ekim 2013’te kurulan kabinde Adalet ve Kamu Güvenliği Bakanı oldu.
25 yaşındaki Gulati böylede ülkenin en genç devlet bakan olmayı başardı. 2017’de düzenlenen seçimler de de Storting milletvekili seçildi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

sixteen − five =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla