Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Erdoğan’a ‘Terörist’ Yanıtı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad kendisine  ‘terörist’ diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Bizzat Erdoğan’ı, ‘terörizmi desteklemekle’ suçladı. Açıklamada Erdoğan’ın ‘Suriye’deki dökülen kanın asıl sorumlusu’ olduğu savunuldu; Cumhurbaşkanı ‘her türlü terörist gruba sınırsız destek sağlamak’la itham edildi.

‘İMPARATORLUK YOK OLDU’

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’nın bir Dışişleri kaynağına dayandırdığı haberde şu ifadeler kullanıldı: “Erdoğan ve rejiminin sahte iddiaları ve faciaya yol açabilecek politikalarının deşifre edildiğine dikkat çeken yetkili kaynak; dolayısıyla vaazda bulunma hakkı ya da güvenirliğinin olmadığını ifade etti. Yetkili kaynak bu yalan dolanları ve vaazlarının artık hiç kimse tarafından inandırıcı olmadığı gibi ona karşı bir kınama niteliği sayıldığına, bunak politikaları neticesinde düştüğü panik ve gerginliği de yansıttığının altını çizdi. Yetkili kaynak Erdoğan’ın içine işleyen paranoya ve geçmişten kalma evhamlarının yıpranmış imparatorluğun geri dönüşsüz olarak yok olduğunu unutmasına yol açtıklarına dikkat çekti.”

‘TÜRKİYE BÜYÜK BİR CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜ’

SANA’ya konuşan Suriye Dışişleri kaynağı, Erdoğan’ın ‘IŞİD ve Nusra Cephesi dahil muhtelif isimler altında faaliyet gösteren radikal terör örgütlere sınırsız ve muhtelif tür destek sağlamaya devam ettiğini’ ileri sürdü. Haberde, “Erdoğan’ın Türkiye’yi büyük bir cezaevine dönüştürdüğüne ve basının yanı sıra kamu özgürlüğünü despotça engellediğine dikkat çeken yetkili kaynak; bu rejimin kendisinin yıkıcı ve öldürücü görüşünden farklı görüşe sahip herkesi yok etmeye çalıştığına dikkat çekti” denildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, Tunus’a yaptığı ziyarette Beşar Esad için “Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir” demişti. Erdoğan Suriye’de savaş sonrasında Esad’la hareket edilemeyeceğini söylemişti.

(Dış Haberler)

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

eighteen − 17 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla