Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

İsrail İran Üssünü Vurdu

An itibariyle, Haartetz gazetesi Ä°srail’in Suriye’de bulunan askeri üssünü vurduÄŸunu duyurdu. İsrail’in, Ä°ran’ın Suriye’de askeri nüfuzunu da artırmasından rahatsız olduÄŸu biliniyor. Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu daha önce Ä°ran’ın Suriye’de askeri varlık göstermesine izin vermeyecekleri uyarısında bulunmuÅŸtu.

Verilen habere göre saldırı Åžam’a 10 kilometre uzaklıktaki El Kisva’ya oldu. Lübnan hava sahasını kullanan jetler Åžam yakınlarındaki Ä°ran askeri üssünü hedef aldı.

Uçakların bombardımanın hemen ardından şiddetli patlama sesleri duyuldu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, patlamalardan sonra Şam ve çevresinde büyük oranda elektriklerin kesildiğini aktarıyor.

Saldırıya karşılık ise, Suriye’deki hava savunma sistemleri Ä°srail jetlerine füze fırlattı. Bombardımana karşı Suriye veya Ä°ran’dan henüz bir açıklama yok. Ä°srailli yetkililer de yorum yapmadılar.

Batılı bir istihbarat kaynağı ise geçen ay BBC’ye yaptığı açıklamada Ä°ran’ın Suriye’de kalıcı bir asker üs inÅŸa ettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Ä°srail daha önce Suriye’de çeÅŸitli füze saldırıları düzenlemiÅŸ, bu saldırıların amacını “Ä°ran’ın Lübnan’daki Hizbullah hareketine silah yardımını önlemek” olarak açıklamıştı.

 

Derleme Haber

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

nineteen + 15 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla