Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Dünya’ya Sesleniş

Sn. Mesud Barzanî TV’den dünyaya seslendi:

“Kürdistan halkına karşı yeni bir jenosid ve katliyama izin vermeyin !” dedi.

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Irak ve Haşdi Şabi güçlerinin Kerkük ve Kürdistan’a yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Barzani, tarafından yapılan açıklamada, “Uluslararası kamuoyundan, Irak Hükümeti’nin milis güçlerinin desteği ve dış talimatlarla, Kürdistan’ı savaşa çekmesini, ölümlerin yaşanmasını ve ihlallerin önüne geçilmesini talep ediyoruz” dedi.
Başkan Barzani açıklamasında şunları dile getirdi:

“Her halk ve ulus gibi Kürdistan halkının meşru bir hak olan kendi kaderini tayin etmek adına gerçekleştirdiği bağımsızlık referandumu ardından halkımız, büyük bir tehlike, abluka ve toplu cezalandırılma ile yüz yüze kalmıştır.
Irak hükümeti, sadece istemini haykırdığı için yasaları öne sürerek halkımızı cezalandırmak istemektedir. Irak anayasası ve bütün kanunları ayaklar altına alan, sınırları aşan bütün bu cezalandırma girişimleri ile halkımızın iradesini kırmak istenmektedir. Bu girişimler halkın ve 150 binden fazla savaş göçzedesinin yaşamını tehlikeye atmıştır.
Buradan, özgürlükten yana olan güçlerin, aydınların ve bütün dünyanın vicdanına sesleniyorum; Kürdistan halkına destek çıkın ve Kürdistan halkına karşı gerçekleştirilmeye çalışılan yeni bir jenosit ve katliama izin vermeyin. Bunu gerçekleştirmek isteyen karar merkezlerine karşı harekete geçin çünkü hükümetler kendi menfaatleri için Kürdistan halkı ve Peşmergesinin DAİŞ terörüne karşı dünyayı korumak için göğsünü siper ettiğini hatırlamak istemiyorlar.
Bundan dolayı, Irak hükümetinin ordu, milislerle ve diğer bazı dış güçler yardımıyla halkımıza karşı başlatılan haksızlık, ölüm, göç ve savaşa engel olun.

Buradan Avrupa ve Amerika’daki tüm Kürtlere, yasalar çerçevesinde ve barışçıl yöntemlerle gösteri ve eylemlere başlamalarını ve bulundukları ülke halklarından halkımıza karşı gerçekleştirilmeye çalışılan ablukaya karşı acilen halkımıza destek sunmalarını talep etmelerini istiyorum. Dünyaya mazlum Kürdistan halkının barış haykırışını duyurmanızı talep ediyorum.”

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

seven + seven =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla