Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

KIRK KATIR-YADA KIRK SATIR

KIRK KATIR-YADA KIRK SATIR
OrtadoÄŸu yeraltı kaynakları , Bereketli Hilal’i ve çözülmeyen, çözülmesi istenmeyen sorunları ile müdahaleye açık emperyalist ülkelerin iÅŸtahını kabartıyor.
1.Paylaşım Savaşı sonrası OrtadoÄŸuda kurulan yeni devletleri isteÄŸi doÄŸrultuda oluÅŸturan galip devletler yeni temsilcileri ile aynı amaç ile var olan sorunları çözmek “niyeti ” ile yeniden devreye girdiler.
Müdahale etmekteki gerekçeleri etnik ve inanç sorunları gözüksede esas amaç bu çelişkilerden faydalanıp bölgeye yerleşerek koruyucu rolü üstlenip sömürü ve talana devam etmektir.
Ortadoğuda çoğu emperyalizmin onayı ile kurulan bölge devletleri başta etnik ve inanç sorunu olmak üzere kendi iç sorunlarını çözme becerisini göstermediler.
Barış içinde birlikte yaÅŸamak varken emperyalizmden güç alarak statükoyu korumak adına jenosit ve inkara dayalı “TEKÇİ”yönetim anlayışı tercih edildi.
Bir devlet , bünyesinde farklı etnik ve inanç guruplarını barındırıyorsa ve arada var olan sorunları çağdaş değerler ile çözmüyorsa iç barışını sağlayamaz.
Tekçiliği öne çıkarıp şiddet kullandığı oranda emperyalist ülkelere müdahale için davetiye çıkarır, emperyalizmde aradığı fırsatı bulur,kamu oyu oluşturarak müdahale eder.
Esas amaç sömürü olduğu için emperyalizm şideti körükler, sonuçta silaha ve silahlı desteğe ihtiyacı arttırır, bölgeye askerini gönderip üsler kurar.
Böylece kaçınılmaz son olarak iç sorunlarını çözemeyen ülkeyi “Göbekten baÄŸlama ” tamamlanmış olur.
Buna engel olmanın yegane yolu “haddini bilerek” kendi iç sorunlarını barış içinde birlikte çözebilecek iradeye sahip olabilmektir.
Bunun aksi anlayış yandaÅŸ basın marifeti ile iÅŸlenen “bölünme fobisi” ile toplumu saÄŸ duyudan uzaklaÅŸtırdı gibi kamplara bölerek tartışma ortamını yok ederek çeliÅŸkileri ulaşılmaz boyuta taşıyor.
Zora dayalı çözümsüzlüğü dayatan anlayışın pratiği ve buna karşı oluşan tepki ile bütün bölge emperyalist ülkelerin dahil olması ile dünyanın en kanlı coğrafyasına dönüşmesine neden oldu ve olmaya devam ediyor.
Irak örneÄŸinde olduÄŸu gibi “Toprak bütünlüğünden yanayız”diyerek sorunları görmezden gelmek ayrılma isteÄŸini ortadan kaldırmadığı gibi zor ile birlikte kalmayıda saÄŸlayamıyor.
Aklı ve vicdanı olan barışı savunan hiç kimse iç savaşa neden olan mevcut sorunların kaynağı olan statükocu anlayıştan yana olamaz.
Emperyalizme karşıymış gibi görünüp,emperyalistlerin kendi aralarındaki çeliÅŸkiden yaralandığını sanarak birini diÄŸerine tercih etmek “KIRK KATIRMI-KIRK SATIRMI”ikilemine düşmektir.

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

5 × 2 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla