Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

İspanya: Özür Diliyoruz

Haber Merkezi // Ä°spanya hükümetinin Katalonya Valisi Enric Millo, 1 Ekim’deki bağımsızlık referandumunda yaÅŸanan polis ÅŸiddeti nedeniyle özür diledi.

Ä°spanya hükümetinin Katalonya’daki temsilcisi olan Vali Enric Millo Ä°spanaya Anayasa Mahkemesi tarafından yasaklanan ve pazar günü yapılan referandum sırasında yaÅŸanan polis ÅŸiddeti nedeniyle özür diledi.

TV3 televizyonuna konuÅŸan Millo, “Görüntüleri gördüğümde ve bazı insanaların itildiÄŸini ya da onlara vurulduÄŸunu öğrendiÄŸimde, ki bunlardan biri hala hastanede, sadece bundan piÅŸmanlık duyabilirim ve müdahale eden polisler adına özür dileyebilirim” dedi.

Pazar günü gerçekleÅŸen referandumda Madrid’in Katalonya’ya gönderdiÄŸi Ä°spanya polisi ve jandarması oy verme noktalarına giden Katalanlar’a sert müdahale etmiÅŸ, olaylarda 900’e yakın kiÅŸi yaralanmıştı.

Ä°spanya’nın yasa dışı ilan ettiÄŸi bağımsızlık referandumunun ardından Katalonya parlamentosunun Pazartesi günü düzenlenecek oturumu da Anayasa Mahkemesi tarafından askıya alınmıştı.

Ancak Katalonya parlamentosunun toplanacağı açıklandı.

Katalan lider Carles Puigdemont da BBC’ye yaptığı açıklamada “Birkaç güne bağımsızlık ilan edeceÄŸiz” demiÅŸti.

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

4 × three =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla