Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Tümden Yok Etmekten İmtina Etmeyiz

BD BaÅŸkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin nükleer füze denemelerini sürdürmesi halinde ‘tümden yok etmekten’ geri durmayacaklarını söyledi.

“Nükleer silahlar dünyamızı tehdit etmektedir. Kuzey Kore’nin artık bazı ÅŸeyleri fark etmesinin zamanıdır. Nükleer silahlardan arınmanın tek geleceÄŸi olduÄŸunu anlamalıdır” diyen Trump, “Kuzey Kore’yi tamamen yok etmekten geri durmayız” ifadesini kullandı.

ABD BaÅŸkanı, Suriyeli mültecileri aldıkları için Türkiye, Ãœrdün ve Lüban’a teÅŸekkür etti.

Ä°ran’la yapılan nükleer anlaÅŸmanın ABD için bir utanç kaynağı olduÄŸunu da savunan Trump, “Ä°ran’la anlaÅŸma ÅŸu ana kadar yapılan en tek taraflı anlaÅŸma” diye konuÅŸtu.

Başkan Trump, terör örgütlerine destek veren ülkelerin dışlanması gerektiğini de söyledi.

Trump, “Hizbullah, Taliban, El Kaide’nin karşısında durmalı. Birlikte olmalı, benzer örgütlere izin vermemeliyiz. Esad’ın kimyasal silahlar kullanması kabul edilemez. EÄŸer yasaklanmış kimyasal silahlar yaygınlaşırsa kimse güvende kalamaz” diye konuÅŸtu.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulu’nda konuÅŸan Trump’ın açıklamaları şöyle:

“Beraber çalışıp terörizmle bizi tehdit edenlere karşı birlik olmalıyız.

Nükleer silahlar dünyamızı tehdit etmektedir. Kuzey Kore’nin artık bazı ÅŸeyleri fark etmesinin zamanıdır. Nükleer silahlardan arınmanın tek geleceÄŸi olduÄŸunu anlamalıdır. BM son derece sert adımlar atmıştı. Buradan hepinize teÅŸekkür ederim ancak daha fazlasını yapmamız gerekiyor.

Kuzey Kore tepkisi

Kim Jong Un rejiminin düşmanca tavrını sona erdirmesi için çalışmalıyız. Kuzey Kore’yi tamamen yok etmekten geri durmayız.

Aynı zamanda İran teröre yardım etmekten vazgeçmeli, halkının haklarını korumalı komşularının egemenlik hakkına saygı duymalıdır. İran gibi bir rejim sonsuza kadar yaşayamaz. Öyle bir gün gelecek ki İran halkı tercih yapmak zorunda kalacak.

Teröristler ve aşırılık yanlıları güç toplayarak BirleÅŸmiÅŸ Milletler gezegeninin her köşesine yayıldı. GeçmiÅŸin aklıyla hareket etmeliyiz. Koalisyon ve istikrarı böyle saÄŸlayabiliriz. Ãœlkelerin, kendi vatandaÅŸlarının çıkarlarını korumalarını ve baÅŸka ülkelere saygı duymalarını istiyoruz. Tanrı’nın bize bahÅŸetmiÅŸ olduÄŸu hayat çerçevesinde ABD olarak kendi kaderimizi çizmek istiyoruz. Bu görüşmeler bize güzel iliÅŸkiler saÄŸlıyor.

Biz ABD’de yaÅŸam biçimimizi kimseye empoze etmeye çalışmıyoruz. Güçlü uluslar kendi egemenliklerini savunurlar. Fakat, dünyada haydut devletler var. Bazı ülkeler teröre destek veriyor. Kuzey Kore çürük bir rejime sahip. Kuzey Kore’nin nükleer silah peÅŸinde koÅŸması ve kullandığı balistik füzeler tüm dünyayı tehdit ediyor.”

T24

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

twelve + eight =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla