Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Avrupa Kürt Gencini Konuşuyor

Cuma günü  Finlandiya’nin Turku kentinde düzenlenen baltalı saldırıda, saldırganın yakalanmasında polise yardımcı olan Kürt genci Arya Reşidi, ülkede ve tüm Avrupa’da gündem oldu.

18 Ağustos’ta Turku kentinde bir saldırgan baltayla sokakta yürüyenlere saldırmıştı. Saldırıda iki kişi hayatını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. Söz konusu saldıyı IŞİD üstlendi.

Finlandiya’da yaşayan Doğu Kürdistanlı Arya Reşid (24), bir manav dükkanında çalışıyor.

Arya Reşid, olayın yaşandığı Cuma günü işyerinde olduğunu belirterek, “Arabamın içindeydim. İnsanların bağırdığını duydum. Bir kişinin baltayla bir kadına saldırdığını gördüm. Hemen arkadaşlarıma haber verdim ve saldırganın peşine düştük” dedi. Reşidi o gün yaşadıklarını, “Saldırganı kovalarken aynı zamanda çevredeki insanları uyardıklarını,  Polisler gelince onlara kolaylık sağladıklarını ve saldırgan hakkında bilgi verdiklerini”, söyledi

Arya Reşidi, saldrganın nasıl gözaltına alındındığına ilişkin olarak, “Ben saldırganı takip etmeye devam ettim. Bir kadına yaklaşarak ona saldırmak istedi.  Ben sopayla saldırganın üzerine yürüdüm. Daha sonra polis onu yakaladı”

Derleme Haber.

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

12 + eight =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla