Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Rüyam..

Kenan Fani DoÄŸan // Yurtdışından uçakla Ä°stanbul’a gelmiÅŸim, otobüsle Cebaxçor’a gidiyoruz. Kayseri’yi geçtik yol boyunca tanklar dizilmiÅŸ, Uzunyayla boyunca tanklar ve top çeken askeri araçlar. Tatbikat olduÄŸunu düşündüm, bu ÅŸekilde Gürün’e kadar geldik. Gürün’de otobüsü durdurdular, vakit gece yarısı. Askerlere baktım kıyafetleri türk askerine benzemiyor. İçimden tatbikat elbiseleridir diye düşündüm. Askerler otobüse çıktılar, pasaport kontorluymuÅŸ, fakat askerler kurmanci konuÅŸuyor. Bazıları pasaport gösteriyor, bazıları da sadece kimliÄŸini göstererek MuÅŸluyum, Mardinliyim, Vartoluyum diyor. Böyle diyenlere tamam diyorlar, pasaport gösterenlere de vizeniz yok diye aÅŸağı indiriyorlar. Ben de Cebaxçorluyum dedim, bana da tamam dediler. Kontrol bitince otobüs hareket etti. Yanımdaki yaÅŸlıca beye sordum neler oluyor diye. Haberin yokmu, Kürdistan ilan edildi, o gördüklerin kürt askerleriydi, Gürün sınır oldu ta aÅŸağı Adana’ya kadar böyle, türkler pasaportla geliyor, kürtlerden ise pasaport sormuyorlar. Kontrol yapanlar peÅŸmergemiydi diye sordum. Hayır dedi, omuzlarındaki HSB amblemini görmedinmi diye sordu. Evet dedim, gördüm ama anlamadım diye cevap verdim. HSB harfleri Heza Shoresha Bakur demektir, ne olduÄŸunu anlıyormusun. Sanırım anlıyorum dedim.

Yola devam ediyoruz, ben hala tereddütlüyüm, bir yandan da merak ediyorum. Tekrar sordum, Mustafa Karasu, Duran Kalkan hala saÄŸmı diye. İçini çekerek, gebermediler hala dedi. Duran’la Mustafa birlikte Ankara’ya iltica ettiler, yaÅŸamları tehlikede olduÄŸu için devlet Ä°mralı’da korumaya almış. Ya Cemil dedim. Cemil’i Mussolini gibi ayaklarından Keban barajına astılar, aynı ÅŸeyi Salih Müslim’e de Rojava’da yapmışlar, Murat ne kuzulkurtsa artık, onu da farslar Azerbeycan’a yerleÅŸtirmiÅŸler, onun da anası türkmüş. PKK, YPG bilmem ne örgütleri kalmadı artık. Bakur ve Rojava kuvvetleri var ÅŸimdi.

Peki ya KDP’ye ne oldu, YNK, Goran filan ne alemde diye sordum. Önce KDP kendini feshetti, sonra YNK ve Goran kendilerini feshederek hepsi tek parti oldular, bununla da kalınmadı, askeri güçlerini birleÅŸtirdiler, onların yaptıklarına bakarak Kuzey’in ve Rojava’nın güçleri de tek siyasi önderlik ve tek askeri komutanlık çatısı altında birleÅŸtiler. Bu yüzden Güney devlet olmakla kalmadı Kuzey’de de kürtler devlet ilan ettiler. Åžimdi artık kürtlerin Rojhilat da dahil olmak üzere ortak bir askeri komutanlığı var. Rusya ve Ä°ran ile pazarlıktayız, yakında bu parçalar da Güney ve Kuzey’in katıldığı gibi birlik bünyesine katılır.

Selahattin DemirtaÅŸ’a ne oldu peki. Ha o mu, utancından Edirne’de kaldı, orada avukatlık yapacakmış. Peki KılıçdaroÄŸlu’dan ne haber. KılıçdaroÄŸlu yarın Dersim’e yürüyor. Bilmem haberin varmı, Elazığ kurtulduktan sonra Seyid Rıza’nın mezar yerini tesbit ettiler, Pir’in naaşını AÄŸdat’ta yapılan türbeye naklediyorlar. Dersim’de CHP filan kalmadı. Hele Cebaxçor, külahlıların hepsi peÅŸmerge olmuÅŸ, gönüllü olarak Rojava için aÅŸağıya gitmiÅŸler. Åžeyh Said ve dava arkadaÅŸlarının mezarları da açıldımı. Büyük bir anıt mezar yapılıyor, hepsi bulundukları yerde kalacak ama görkemli bir ziyaretgah haline gelecek dedi. Amed’in kürt valisi (aslen zazaymış) bu iÅŸle ilgileniyor.

Ä°ÅŸe bakın, biz yokken neler olmuÅŸ. Peki kürtlerin devlet baÅŸkanı kim. Kim olacak Kak Mesud. Ya baÅŸbakan. O da ÅŸimdilik Güneyli, Kemal Kerkuki baÅŸbakan oldu, gelecek yıl yapılacak genel seçimlere kadar bugünkü kabine görevde kalacak. Ya Neçirvan ne oldu. Neçirvan’ı baÅŸbakanlıktan aldılar, Duhok’a tapu müdürü oldu.

Sevincimden Allah diye bir nara attım. Hanım yanımda zıpladı. Bir de ne bakayım, yatağımdayım, yine rüya görmüşüm. Bana ne oluyorsun diye sordu. Gördüğüm rüyayı anlattım. Bana, bu sevdayla öleceksin, arzuladığın namuslu politikacıları sen ancak rüyanda görürsün dedi.

Banyoya girdim, elimi yüzümü yıkadıktan sona aynaya baktım. Hanım haklıymış, ben ölmüşüm ama haberim yokmuş..

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

17 + 6 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla