Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

213 yaralı, 265 gözaltı

Hamburg Polisi, G20 Liderler Zirvesi’nde yaÅŸanan ÅŸiddet olaylarına iliÅŸkin yaralı ve gözaltı sayısını açıkladı.

Açıklamada, zirve karşıtı gösterilerde yaralanan polis sayısının 213’e, gözaltına alınan gösterici sayısının ise 265’e çıktığı kaydedildi.

Hamburg’daki protestocuların merkez üssü olan Schanzenviertel bölgesinde dün gece yaÅŸanan ÅŸiddet olaylarında göstericiler molotofkokteyli, demir çubuklar, yön levhaları, taÅŸ ve ÅŸiÅŸelerle polise ve çevredeki iÅŸyerlerine saldırdı.

Ellerinde demir sopa ve molotofkokteyli bulunan göstericilerin bölgedeki bazı binaların çatısına kaçması üzerine özel kuvvetler bölgeyi kontrol altına aldı.

Yaklaşık 500 gösterici bir marketi yağmaladıktan sonra ateşe verdi.

Polis açıklamasında, dün geceki protestolarda 63 kişinin gözaltına alındığı ve 14 kişinin tutuklandığı duyurularak, gösterilerin bugün de sürmesinin beklendiği kaydedildi.

Olaylarda yaralanan gösterici sayısıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

AA

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

19 − 3 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla