Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

İŞİD Ve AKP Aynı Marka

Vengma / AKP iktidara gelmeden önce, adaletten, özgürlüklerden, demokrasiden, insan haklarından söz etti. “Vesayete karşı mücadele ediyorum” dedi. “Kültürleri, farklıkları inkar etmiyorum” dedi. Ama iktidara doÄŸru tırmandıkça, aÄŸaca tırmanıp yükselen maymun gibi “kusuru” göründü.

Liberal olmadığı, demokrat olmadığı, ırkçı olduğu, faşist olduğu, fundemantalist olduğu anlaşıldı. Olağanüstü hal ile birlikte ırkçı ve fundemantalist yüzü daha da açığa çıktı. Tarihi eserlere karşı gösterdiği tavırlarıyla İŞİD ile aynı marka olduğunu gösterdi.

İşid elegeçirdiği kentlerdeki tarihi ve Kültürel değerleri nasıl imha ettiyse, geçmişi nasıl yok etmek istedi ise, İŞİD ile aynı kafaya sahip olan AKP li belediye kayumları aynı zihniyetle, Kuzey kurdistan‘daki tarihi ve Kültürel değerleri tahrip etti. Nuh Peygamberin kenti olan Cizreyi bu zihniyet yıktı, 4 veya 5 bin yıllık tarihi olan Diyarbakır sur içini bu sizhniyet yıktı. Doğu Beyazıt‘taki Kürt filozof  Ahmed e Xani’nin anıtını bu zihniyet kaldırdı. AKP zihniyeti ile İŞİD zihniyetinin benzerliğini göstermek için aşağıda iki haber ve resimleri yayınlıyoruz.

„Doğubayazıt Kayyumu Ehmedê Xanî’nin Anıtını Yıktı

DBP’li belediyelere atanan kayyumların, park ve bahçelerde bulunan heykel, anıt tahammülsüzlüğüne bir yenisi eklendi. Doğubayazıt kayyumu, Ehmedê Xani Parkı’nda bulunan anıtı yıktırdı.

DOĞUBEYAZIT – DİHABER’in haberine göre Ağrı’ının Doğubayazıt Belediyesi’ne atanan kayyum Ulaş Akhan, Uluyol Mahallesin’de bulunan Ehmedê Xani Parkında ki Xanî’nin anıtını yıktırdı.

Kürt illerine atanan kayyumların park, bahçe ve ortak yaşam alanlarındaki heykel ve anıt tahammülsüzlüğüne en son 10 Haziran’da Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 13 kurşun ile öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz adına yaptırılan anıt kaldırılmıştı.

HER YERDE AYNI SONUÇ

Kayyumlar daha önce de, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki Lamassus heykeli, Cizre’de Orhan Doğan’ın kabartma anıtı, Diyarbakır’da Roboski Anıtı, Diyarbakır’da Mervani medeniyetine ait kabartmalar, Diyarbakır’da Ahmed Arif’in heykeli kayyumlar tarafından kaldırıldı yada tahrip edildi.“

„HABER MERKEZİ – „En son buldozerlerle tarihi bir manastırı yıkan  DAIŞ çeteleri tarihi değerleri yok etme saldırılarına  devam ediyor.

 

DAIŞ  Palmira antik kentindeki Balşamin tapınağını patlayıcılarla yıktı. Suriye Antika Tarihi Müdürlüğü’nden bir açıklama yaprak  DAIŞ çetelerinin Mayıs ayından bu yana işgal ettiği Palmira’da tapınağı yıktığını duyurdu. Çeteler Palmira Müzesi girişinde olan Atena Aslanı’nı da Temmuz ayında yıkmışlardı.

Açıklamada tapınağın büyük bir bölümünün de yıkıldığını belirtildi.

 Milattan Sonra 17 yılında Fenikelilerin gök tanrısı Balşamin anısına inşa edilen tapınak, Roma imparatoru Hadrien tarafından 130 yılında büyütülmüş ve geliştirilmişti.“

 (uş)

 

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

five − four =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla