Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

PDK Bakur’dan Bildirim

Partimiz, Diyarbakırda, bir otel de, KDP’lerin birleşmesi adı altında sahte bir KDP kurulacağına ilişkin haberler bu açıklamayı yurtsever kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duymuştur. Partimiz bu tiyatroda adı geçen şahısları ve nereye dayandıklarını iyi bilmektedir. Bunların bir kaçı geçmişte partimizde yer almış, daha sonra gerçek yüzleri ortaya çıkınca partiden kovulmuşlardır.
Aralarında Gûlan devrimi sırasında bin bir güçlükle toplanan yardımları hırsızlayan tiplerden tutun; işgalci devletle organik ilişki içinde olanlara kadar her tipte mücrim vardır. Diğer birkaçı ise tek bir gün Kürt mücadelesinde yer almamış, güneyden para verildiği takdirde yurtsever kesilen, para verilmediği takdirde ise parti adı verdiği kendi grubunu (!) bile bırakmakla tehdit eden düşkün tiplerdir. Bunlar çevrelerine topladıkları birkaç akraba-dost ile kandırdıkları samimi birkaç yurtseveri etraflarında toplayarak kendilerini parti diye pazarlamaya ve KDP ismi üzerinden itibar kazanmaya çalışmaktadırlar. Daha düne kadar birbirlerini ihanetle hırsızlıkla suçlayanların şahsi menfaatleri için tekrar bir araya gelebilmişlerdir. Sömürgeci devlet ve iktidarına eklemlenerek varolma çabalarına da hız vermişlerdir.

Bu tipte yapılanmalara Kürt halkı ve Kürdistan hiç de yabancı değildir; Diyap ağa da M. Kemal’in arabasının koltuğuna kurulurken kendini itibarlı zannediyordu. Gerçekte ise oturduğu yer ihanet çukuruydu. Akrewi kardeşler yine 1970’lerde “KDP biziz” diyerek Kürt milli haklarından Saddam lehine feragat ediyordu. Kürdistan için Diyap Ağa ve Akrawi kardeşlerin rolü ne ise bunların uğursuz rolü odur. Bu tipler ülkemizin kuzey parçasını “biz de Kürdüz” diyerek sonsuza kadar statüsüz bırakmak amacındadırlar. Kuzeye ilişkin tek siyasetleri işgalci devlet ne kadar verirse-eğer verirse tabi- o kadarıyla yetinmektir.

Dillerine doladıkları güney parçasının mücadelesi ile ilgili olarak da divanda baş köşeye oturttukları şahsa bakmak yeterlidir; Bu şahıs Halepçe Soykırımı sırasında Peşmergeler ve güney halkımız için binbir zahmetle toplanan/yollanan para ve yardımlara tenezzül etmiş bir tiptir. Mardin mülteci kampı için toplanan yardım paraları ve yollanan Peşmerge maaşlarını sahte para ile değiştirip iç eden bu tipin divanda baş köşeye oturtulması; bu gerçeği bilen diğerlerinin ise buna ses çıkarmaması toplantılarını özetlemektedir.

Halkımızın kökünün kurutulmaya çalışıldığı soykırım koşullarında bunu yapan tipin başköşeye oturtulduğu oluşumu, amacını ve ahlakını yurtsever kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Bu tipin itibar gördüğü, diğerlerinin bu gerçeği bildiği halde sessiz kaldığı bir yapının Kürdistan davasına zarardan başka vereceği olamaz. Partimiz bu suçları ne unutmuş; ne de affetmiştir. PDK Bakur zorlama ve kişisel menfaate dayalı birlik çabalarının mücadeleye katacağı bir şey olmadığı inancındadır.
Bilinmelidir ki PDK Bakur ve Kürt yurtseverliği Kürdistan’ımızın kuzey parçası tüm özgür milletler gibi kaderini özgürce tayin edene kadar mücadelesini ödünsüz, karşılıksız ve tam bir kararlıkla sürdürecektir. Bunu da Kürt ahlakına uygun olarak yapacaktır. Hediyesi de milletimizin özgür geleceği olacaktır.

PDK Bakur yapı ve ideolojik olarak tüm olduğu için başka parti ve oluşumlarla birlik kurması söz konusu değildir. Ancak Kürdistan halkının kendi kaderini özgürce tayin etmesi gereğine inanan tüm yapı ve oluşumlarla birlikte çalışmaya hazırız. Bu tiplere de tavsiyemiz içine bulundukları çukuru terk etmeleri ve milletimize zarar veren tutumları bırakmalarıdır. Yurtsever kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

PDK Bakur
20 Haziran 2017

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

16 − 14 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla