Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Kim-ler Sorumsuz !

 

AKP’nin hiç iktidar olamayan başbakanı Binali Yıldırım Cuma namazı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada Güney Kürdistan siyasi partilerinin oy birliği ile almış oldukları bağımsızlık referandumu kararını “sorumsuzluk” olarak değerlendirmiş.

Doğrusu Kürdistan tarihine baktığımızda görüleceği üzere Kürdlerin tarih boyunca kendilerinin aleyhinde defalarca sorumsuz kararlar “alarak” kendi geleceklerini kararttıklarını görmek mümkündür. Ve Kürdler tarihte ilk defa kendilerinin lehinde ama sömürgeci düşmanlarının aleyhinde bir “sorumsuzluk” yaparak bağımsız devlet olmalarını getirecek bağımsızlık referandumuna karar vermiş durumdadırlar.

Kürdlerin bu kararı almalarında ki en etkili neden ise Kürdlerin ilk defa millet olma hafızasının gereğini yapmış olmalarıdır. Bu noktadan baktığımızda Kürdlerin yapmış oldukları bu “sorumsuzluğa” bütün Kürdlerin ve vicdan sahibi hemen her kesin destek verdiği kolaylıkla görülecektir. Bu sevindirici bir durumdur. Bu destek mutlaka geliştirilmeli ve kararlılıkla uygulanmalıdır.

Kürdler bağımsızlık referandumunu, Türkiye ve İran’ın hatta bazı Kürd siyasetçilerinin de büyük bir sorumsuzluk örneği sergileyerek dillendirdikleri “referandum, muhtemel bir bağımsızlık ilanından ziyade Kürdlerin kendi içlerinde ki siyasi dengelerin gereği olarak alınmış bir karadır” şeklinde ki yorumlarını boşa çıkaracak bir kararlılıkla desteklemeli ve uygulamalıdırlar.

Bu kararlılık, Türkiye, İran ve diğer sömürgeci devletlerin ülke içinde Kürdlere karşı uygulamaya koydukları acımasız düşmanlığın kısa vade de verdiği sonuçlara rağmen uluslar arası ilişkilerde bu düşmanlığın bedelinin ağır olduğunu anlamalarını sağlayacak düzeyde olmalıdır.

 

Yılmaz Elçi /Facebook

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

9 − 3 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla