Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Tahran’a EÅŸzamanlı Saldırı

Ä°ran’da Meclis’e ve Humeyni’nin anıt mezarına eÅŸ zamanlı saldırı düzenlendi.

Reuters, Irak Åžam Ä°slam Devleti’nin (IŞİD) Amaq ajansı aracılığıyla saldırıyı üstlendiÄŸini duyurdu.

IŞİD Ä°ran’a saldırı çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu

BBC Ä°zleme Servisi’nin haberine göre IŞİD, bu yıl defalarca Ä°ran’a saldırı çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

IŞİD’in Arapça yayınladığı haftalık gazetesi al-Naba, Åžubat ve Mayıs aylarının kapağında Ä°ran’daki Sünni azınlıktan saldırı düzenlemelerini talep etmiÅŸti. Basında  geniÅŸ yer verilen çaÄŸrıda özellikle hükümete ait binalar ve dini mekanlara saldırı düzenlenmesi çaÄŸrısında bulunulmuÅŸtu.
Mart ayında yayınlanan bir videoda ise IŞİD’in Irak’taki Ä°ranlı savaşçıları olduÄŸu belirtilen kiÅŸiler gösterilmiÅŸti.

Görüntülerde Farsça konuÅŸan kiÅŸiler, Ä°ran hükümetini ve Ayetullah Hamaney’i tanımadıklarını söylemiÅŸti.

Meclis’te rehin alınanlar bulunuyor. Ajanslar, TSÄ° 11:30 civarında Meclis’ten bir patlama sesi daha geldiÄŸini ve binadaki vekillerin tahliye edildiÄŸini bildirdi.

Tahran Valisi bir saldırganın türbede üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiğini, bir saldırganın ise güvenlik güçlerince öldürüldüğünü açıkladı.

İki saldırı da toplam 12 kişi öldü, 39 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

IRIB ajansı bir saldırganın kaçtığını duyurdu.

Saldırganların sayısı ve durumun tamamen kontrol altına alınıp alınmadığı ile ilgili olarak çelişkili haberler veriliyor.
Derleme Haber

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

four × one =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla