Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Kabil’de Patlama

Afganistan’ın baÅŸkenti Kabil’in Vazir Akbar Han semptinde,  diplomatik temsilciliklerin ve hükümet binalarının olduÄŸu bir bölgede bombalı araç saldırısı; en az 80 kiÅŸi öldü; 350 kiÅŸi yaralandı!

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada:  olay mahalinde  ölü sayısının 80’e çıktığı, yaralı sayısının ise 350 olduğu açıklandı. Büyükelçilik binası bölgede yer alan Almanya Dışişleri Bakanlığı, saldırıda büyükelçilik çalışanlarından bazılarının yaralandığını, Afgan güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

BaÅŸkentin her yerinden hissedilen patlamada, Vezir Ekber Han’daki binaların çoÄŸu ağır hasar gördü, yaklaşık 30 araç yandı. Saldırının bir su tankerine yerleÅŸtirilen bombayla düzenlendiÄŸi kaydedildi. Polis, patlama yerini güvenlik çemberine alırken, bölgeye giden yollar trafiÄŸe kapatıldı.

Bölgede Alman BüyükelçiliÄŸi ve istihbarat servisi binaları yer alıyor. Saldırı bölgesine yakın yerde bulunan Türkiye’nin Kabil BüyükelçiliÄŸinde ise can ve mal kaybı olmadığı, binanın cam ve duvarlarında küçük çaplı hasar oluÅŸtuÄŸu öğrenildi.

Yetkililer, patlamanın etkisiyle çevredeki binaların zarar gördüğünü aktardı.

Bölgeye giden yolların trafiğe kapatıldığı da kaydedildi.Geçen hafta Kandahar eyaletindeki bir ordu kampına da saldırı düzenlenmişti. Şahveli Kot ilçesindeki kampı hedef alan militanlar, 15 askeri öldürmüştü. İlçedeki bir diğer kamp da üç gün önce baskına uğramış ve 10 asker yaşamını yitirmişti.

Afganistan’da halen fazlasıyla etkin olan Taliban örgütü, polis içindeki militanlarını kullanarak da katliam yaptı. Mayıs ayı içinde iki polis karakolda meslektaÅŸlarını vurup silahlarını alarak kaçtı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

VengMa Haber

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

nine + three =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla