Vengma, hiç bir partinin borazanı değildir. Hiç bir partinin düşmanı da değidir. Kürt partilerinin doğru politikalarını destekler, yanlış politikalarını eleştirerek yol göstermeye çalışır.

Bağdat – Erbil İlişkisi

Başbakan Neçirvan Barzani, “Bağdat ile iyi bir ilişkimiz olsa, kiracı ve ev sahibi ilişkisi gibi olan mevcut durumdan daha iyi olacak” dedi.

Başbakan Barzani, bugün Saad Abdullah Konferans Salonu’nda düzenlenen Hewler Kürdistan Üniversitesi Bilimsel Konfernası’nda konuştu.

Barzani, dün İngiltere’nin Manchester kentinde düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunarak, “İngiltere halkının üzüntüsünü paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başbakan, radikalizmle mücadeleye değinerek şunları söyledi:

“Bu saldırı bir kez daha terör meselesinin sadece belli bir yerle ilgili olmadığını, bunun uluslararası bir tehdit olduğunu ve hepimizi ilgilendirdiğini ispatladı. Kürtler olarak şimdiye kadar teröristlerle savaşta en ön cephede direndiğimiz için gururluyuz. Bu uğurda bin 700 şehit verdik ve 10 bin dolayında peşmergemiz yaralandı.Bu bir kez daha uluslararası toplumun terörün askeri ve ideolojik olarak ortadan kaldırılması konusunda birlikte hareket etmesi gerektiğini gösterdi.”

Kürdistan’ın bağımsızlığına ilişkin ise Neçirvan Barzani, “Bağımsızlık hepimizi bir araya getirecek. Tarih boyunca bugün olduğu gibi fırsat doğmamıştır. Bağımsızlık sihirli bir çözüm olmayacak ancak çözüme doğru bir yol olacak” ifadelerini kullandı.

Rudaw

Yorum Yazın

E-posta hesabınızı yayınlanmıyoruz

3 × 4 =

Kullanıcı deneyiminizi artırmak için çerezler kullanıyoruz. Sorun yok, rahat olun. Size özel herhangi bir bilgiyi yayınlamıyor ya da paylaşmıyoruz. Anladım, sorun yok Daha Fazla